Η Νιούκαστλ υποδέχτηκε τη Νόριτς στο Σεντ Τζέιμς Παρκ με στόχο να πάρει το πρώτο τρίποντο στη φετινή Πρεμιερ Λιγκ και να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας. Ωστόσο, τα πράγματα δεν ξεκίνησαν όπως θα τα ήθελε ο προπονητής της, Έντι Χάου, που είδε την ομάδα του να μένει με 10 παίκτες από το 9’ λόγω της αποβολής του Κίαραν Κλαρκ.
Τα «καναρίνια» δεν εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες με τα σουτ των Τζόλη και ΜακΚλιν στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου να είναι οι πιο επικίνδυνες.
Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Μπίλι Γκίλμουρ βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι και τον Κάλουμ Γουίλσον να ανοίγει το σκορ για τη Νιούκαστλ των 10 παικτών. Οι «καρακάξες» παρά το αριθμητικό μειονέκτημα έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 2-0 και να κλειδώσουν τη νίκη όμως το σουτ του Χάνλει στο 70ο λεπτό κατέληξε λίγο άουτ.
Η Νόριτς απάντησε στο προβάδισμα της Νιούκαστλ, όταν στο 79ο λεπτό, ο Δημήτρης Γιαννούλης έστειλε «συστημένη» τη μπάλα στον Τίμο Πούκι και εκείνος με ένα δυνατό βολέ ισοφάρισε 1-1 για τα «καναρίνια».
Στα υπόλοιπα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο στα τελευταία λεπτά όμως οι επιλογές τους στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου δεν ήταν οι ενδεδειγμένες και έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό στη μάχη των ουραγών της Πρέμιερ Λιγκ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ