Ήθελε νίκη και να κλείσει από την κορυφή τον α’ γύρο ο Απόλλωνας.
Το πρώτο δεν το κατάφερε, πέτυχε όμως το δεύτερο και θα πρέπει να είναι και ικανοποιημένος. Είναι ξανά πρώτος και κράτησε την διαφορά από την Ανόρθωση στους 12 βαθμούς.
Ο Απόλλωνας έκανε ένα εξαιρετικό α’ ημίχρονο, έβαλε ένα γκολ, είχε προϋποθέσεις και για δεύτερο ενώ δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου με μια απόλυτη ισορροπία σε όλες τις γραμμές.
Η τριπλέτα πίσω από τους επιθετικούς λειτούργησε εξαιρετικά για τις ανάγκες ενός ντέρμπι, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι και ο Απόλλωνας ήταν πιο λειτουργικός. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όταν οι Κολ, Ζράντι και Αλμπάνης είναι ανεβασμένοι, ο Απόλλωνας είναι εξαιρετικός μεσοεπιθετικά.
Την ίδια στιγμή στην άμυνα η ομάδα τα πήγε περίφημα και βγήκε αυτή η εξαιρετική εικόνα.
Στην επανάληψη ο αντίπαλος προπονητής άλλαξε πράγματα, ήρθε νωρίς το γκολ της ισοφάρισης και κάπου εκεί ήταν ολοφάνερο ότι ο Απόλλωνας βασίστηκε σε αυτό που λέμε στην ποδοσφαιρική «όταν δεν μπορείς να νικήσεις ένα παιχνίδι, καλύτερα να μην το χάσεις».
Ειδικά όταν έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές με την αποβολή του ποιοτικότερου του αμυντικού του Ρομπέρζ δεν είχε και άλλη επιλογή.
Διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι με βάση τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν, στο τέλος τα κατάφερε να φύγει αλώβητος από το «Αντώνης Παπαδόπουλος», επέστρεψε στην 1η θέση και θα μπει με αέρα κορυφής στο δεύτερο κομμάτι του πρωταθλήματος.

Χρίστος Χρίστου