Δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη η Ανόρθωση κόντρα στον Απόλλωνα. Είχε τη μεγάλη φάση με τον Ντέλετιτς στο φινάλε για να τα καταφέρει, όμως το δοκάρι στέρησε το γκολ από τον Σέρβο που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου με το που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ουσιαστικά πήρε τη σκυτάλη του Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος ήταν αρκετά ενεργητικός για ένα ακόμη παιχνίδι, σκόραρε εκ νέου, φτάνοντας τα τέσσερα στον φετινό μαραθώνιο, όμως το γκολ του δεν έφτανε.
Δυστυχώς για τον Τιμούρ Κετσπάγια και τους παίκτες του, η προσπάθεια που κατέβαλαν, ιδίως μετά την ανάπαυλα δεν ήταν αρκετή, ούτως ώστε η Ανόρθωση να φτάσει στο ζητούμενο και την ανατροπή του εις βάρος της αποτελέσματος.
Μπορεί αυτή τη φορά να παρουσιάστηκε καλύτερη στο β’ ημίχρονο, ενώ σε προηγούμενα παιχνίδια ήταν το… ανάποδο, όμως η ουσία είναι πως σε ακόμη ένα παιχνίδι, η τεχνική ηγεσία πάει να διορθώσει τα κακώς έχοντα, είτε καταφέρνοντάς τα είτε όχι, αφού το ένα από τα δύο ημίχρονο πάει… στον κάλαθο.
Γιατί στο α’ ημίχρονο ήταν αγνώριστη η Ανόρθωση. Ο Απόλλωνας έδειχνε ικανός να «σκοτώσει» το παιχνίδι, δημιουργώντας με όλους τους τρόπους ρήγματα στην άμυνά της. Και για να μιλήσουμε με αριθμούς. Έχει δεχθεί 15 γκολ, σε 10 παιχνίδια. Δέχεται 1,5 γκολ ανά ματς…
Αγνώριστοι ήταν και αρκετοί παίκτες της που χρειάζονται ξεκούραση. Κάποιες φορές είναι ολοφάνερο, ότι χρειάζονται φρέσκα πόδια.
Τέλος, το -12. Έστω και με παιχνίδι στο χέρι είναι μεγάλη η απόσταση από την κορυφή, που δεν κατάφερε να την μειώσει. Και κανείς δεν μπορεί να έχει σίγουρη τη νίκη στο εξ’ αναβολής με την ΠΑΕΕΚ. Καταληκτικά όμως, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο δρόμος είναι μακρύς, όμως η Ανόρθωση, εάν μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων δεν καταφέρει να κάνει το 4Χ3, σε δύο παιχνίδια με την ΠΑΕΕΚ, ένα με την Δόξα και ένα με τον Εθνικό, θα έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά της…

Κύπρος Εγγλέζος