Ο γηπεδούχος έρχεται από δύο άσχημα αποτελέσματα: Την ήττα στο Περιστέρι και την ισοπαλία στην Μπρατισλάβα, που παρότι του δίνει πολλές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference, του περιπλέκει κάπως την κατάσταση για την τελευταία αγωνιστική.

Με την ΑΕΚ να έχει κερδίσει και να βρίσκεται ήδη στο +4, αλλά και τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στο +10, αν έχει επικρατήσει στο ματς με τον Βόλο, το «τρίποντο» απέναντι στον μεγάλο αντίπαλό του, αποτελεί μονόδρομο.

Από την άλλη μεριά, ο Άρης έρχεται από μια πολύ βαριά ήττα. Ένα ντροπιαστικό 5-0 από τον ΠΑΣ, που ταπείνωσε τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης μπροστά στο κοινό τους. Ήδη η ομάδα με το -6 έχει μείνει πίσω στον στόχο της Ευρώπης, φέτος φαίνεται να υπάρχουν πολλοί μνηστήρες για την εξάδα και ο Παναθηναϊκός, επίσης, έχει θεωρητικά εύκολο ματς ή τουλάχιστον ευκολότερο από εκείνον και μπορεί να βρεθεί και αυτός με διαφορά από πάνω του. Μιλάμε για ένα ματς, λοιπόν, πολύ οριακό και για την ίδια την ομάδα και πολύ πιθανό να είναι εξίσου οριακό, για τον ίδιο τον προπονητή.

ΠΑΟΚ-Άρης: Τα «ντράβαλα» που θα έχει όποιος χάσει

Οι δύο ομάδες, επομένως, καλούνται να ψάξουν μόνο νίκη. Και αν για τον Άρη και μια ισοπαλία στην έδρα του μισητού συμπολίτη δεν θα αποτελούσε και μεγάλη ζημιά, σίγουρα για τον ΠΑΟΚ, οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός από το «τρίποντο» θα φέρει μεγάλες αναταράξεις.

Σε μια στιγμή που η ομάδα, μοιάζει να έχει πολύ περιορισμένες λύσεις, το βάρος για τους εναπομείναντες παίκτες, ορισμένοι εκ των οποίων είναι και από αυτούς, που έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος τα τελευταία χρόνια, άλλη απώλεια θα βγάλει την ομάδα μακριά από τον τίτλο πολύ νωρίς. Ταυτόχρονα και η 2η θέση θα γίνει πιο δύσκολη για τους «ασπρόμαυρους», αφού η ΑΕΚ θα έχει απομακρυνθεί, κάτι που έχει και την ψυχολογική του σημασία.

Περισσότερο, όμως, είναι η αίσθηση που θα δοθεί πως ο ΠΑΟΚ πάει κάπου με αυτόματο πιλότο, πως δεν υπάρχει φιλοδοξία στο να συνεχιστεί η επιτυχημένη πορεία που έκανε ο «Δικέφαλος του Βορρά» τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα, ενόψει και του μεταγραφικού παζαριού του χειμώνα, ήδη γίνονται πολλές συζητήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ, αλλά αν αυτό συνδυαστεί με αποτελέσματα, που θα φέρουν πρόωρα τον ΠΑΟΚ μακριά από την διεκδίκηση του τίτλου, οι φωνές θα γίνουν πιο ισχυρές. Και ίσως για πρώτη φορά σε μεγάλο βαθμό να κλονιστεί και η εμπιστοσύνη στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΠΑΟΚ-Άρης: Τα «ντράβαλα» που θα έχει όποιος χάσει

Από την άλλη, στον Άρη πιθανή ήττα είναι πολύ πιθανότερο να φέρει την άμεση αντικατάσταση του Άκη Μάντζιου. Ήδη υπάρχει προβληματισμός και κατήφεια για την πολύ ασταθή εικόνα του φετινού Άρη, που καμία σχέση δεν έχει, ειδικά αμυντικά, με την ομάδα που παρακολουθήσαμε πέρυσι και μάλιστα, ήταν πολύ ισχυρή στα εκτός έδρας παιχνίδια, που είχε κάνει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Μια ήττα από τον ΠΑΟΚ και ανάλογα με τον τρόπο που θα έρθει, μπορεί να φέρει γκρίνια και για τη διοίκηση και γενικότερα για όλον τον οργανισμό.

Είναι δεδομένο, λοιπόν, πως και οι δύο αντίπαλοι, αυτήν τη στιγμή, δίνοντας αυτό το παιχνίδι, θα αγωνιστούν με την πλάτη στον τοίχο. Από το αποτέλεσμα του αγώνα της Τούμπας, ίσως κριθεί και η γενικότερη φετινή τους πορεία, λόγω της κρισιμότητας και λόγω της αλληλουχίας γεγονότων, που μπορεί να φέρει ειδικά ένα αρνητικό αποτέλεσμα και στις δύο ομάδες.