Η PSV έμεινε στο 1-1 με τη Χέρενφεν και υποχώρησε στη δεύτερη θέση

Χέρενφεν-Αϊντχόφεν 1-1
(73′ Αλ Χατζ/ 13′ Κάρλος Βινίσιους)

Η Αϊντχόφεν έμεινε στο 1-1 στο “Άμπε Λένστρα” κόντρα στην Χέρενφεν, για την 14η αγωνιστική της Eredivisie, πέφτοντας από την κορυφή του πρωταθλήματος. Η Αϊντχόφεν μένει χωρίς νίκη για 9η συνεχόμενη επίσκεψη της στο συγκεκριμένο γήπεδο. Παρά το ότι ήταν πολύ καλύτερη, κι έχασε πολλές ευκαιρίες, πλήρωσε την φλυαρία της στην τελική προσπάθεια. Προηγήθηκε στο 13ο λεπτό όταν μετά από κεφαλιά πάσα του Μπρούμα, ο Κάρλος Βινίσιους με σουτ έκανε το 1-0. Στην επανάληψη η Χέρενφeν ισορρόπησε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 73’ με σουτ του Αλ Χατζ. Στο 79’ ο Μπρούμα είχε σουτ στο δοκάρι.

Ουτρέχτη-Χέρακλες 1-0
(90’+3′ Κνόστερ)

Ένα αυτογκόλ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έκρινε την αναμέτρηση Ουτρέχτη-Χέρακλες, με την Ουτρέχτη να επιστρέφει στις νίκες μετά από δυο σερί ήττες. Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι στο 40ο λεπτό με τον Γκούσταφσον, αλλά, πήραν το τρίποντο με αυτογκόλ του Κνόστερ στο 93ο λεπτό. Στη τέταρτη θέση η Ουτρέχτη, υποχώρησε στη 14η θέση η Χέρακλες.

Τβέντε-Φέγενορντ 0-0

Την ευκαιρία να βρεθεί μόνη στη δεύτερη θέση έχασε η Φέγενορντ, μένοντας στο 0-0 με τη Τβέντε. Ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για την ομάδα του Ρότερνταμ, μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Όσο για τη Τβέντε, υποχώρησε στην έβδομη θέση, παραμένοντας αήττητη για τρεις αγωνιστικές.