Σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις, η Μπρέντφορντ κατάφερε να επικρατήσει με το ισχνό 1-0 απέναντι στην Έβερτον στο Κομιούνιτι Στέιντιουμ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιβάν Τόνεϊ από το πρώτο ημίχρονο. Οι «μέλισσες» επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από 5 αγωνιστικές ενώ η Έβερτον υποχώρησε στην 14η θέση της βαθμολογίας, μετρώντας μόλις δύο βαθμούς στα τελευταία επτά παιχνίδια.
Η Μπρέντφορντ υποδέχτηκε την Έβερτον στο Λονδίνο στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, με τις δύο ομάδες να αγνοούν τη νίκη στα τελευταία 5 παιχνίδια τους, μετρώντας 4 ήττες και μία ισοπαλία.
Χωρίς ρυθμό και πολλές φάσεις ήταν το πρώτο μέρος της αναμέτρησης ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν από την άσπρη βούλα στο 24’. Ο Τάουνσεντ ανέτρεψε τον Ονιέκα μέσα στην περιοχή και ο Τόνεϊ σημάδεψε σωστά για να κάνει το 1-0 και να διευρύνει το σερί με τα εύστοχες εκτελέσεις, φτάνοντας τις 13.
Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σε χαμηλό τέμπο, με τη Μπρέντφορντ να προστατεύει το υπέρ της 1-0 και την Έβερτον να προσπαθεί να βρει ένα γκολ για να μπει στο κόλπο της νίκης. Τα «ζαχαρωτά» προσπάθησαν κυρίως από τα άκρα να ψάξουν με σέντρες το κεφάλι είτε του Ντουκουρέ είτε του Ροντόν ωστόσο οι θηριώδεις κεντρικοί αμυντικοί των «μελισσών» απομάκρυναν κάθε κίνδυνο.
Με αυτόν τον τρόπο, οι παίκτες του Τόμας Φρανκ διατήρησαν το υπέρ τους 1-0 μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη έπειτα από 6 αγωνιστικές ενώ η Έβερτον δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο για 7η συνεχόμενη αγωνιστική και πλέον μετράει μόλις 2 βαθμούς στα επτά τελευταία παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Φερνάντεθ, Χένρι (77’ Ρούρσλεφ), Γκουντ, Πίνοκ, Γιάνσον, Ονιεκά, Νόργκααρντ (59’ Μπαπτίστ), Γιάνελτ, Κανός (87′ Βισά), Εμπεουμό, Τόνεϊ.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Ντιν, Κιν, Γκόντφρεϊ, Άλαν, Ντουκουρέ, Ιβόμπι, Γκόρντον, Τάουνσεντ (70’ Γκρέι), Ροντόν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ