Η Γουέστ Χαμ ήταν αποφασισμένη πάνω απ’ όλα ικανή να προβάλει αντίσταση στη Γουέστ Χαμ. Άλλωστε, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες τη φετινή σεζόν έχει αποδείξει πως μπορεί να τα βάλει με όλους… Η Σίτι άργησε να πάρει τον έλεγχο του ματς, ναι μεν σκόραρε με τον Μαχρέζ λίγο πριν το πρώτο 20λεπτο με το γκολ να μη μετράει για οφσάιντ, ωστόσο, τα «σφυριά» συνέχιζαν να βάζουν δύσκολα στους «πολίτες».

Επειδή όμως η ποιότητα της Σίτι είναι τέτοια που η ατομική ικανότητα του καθενός μπορεί να οδηγήσει σε γκολ ανά πάσα στιγμή, ο Μαχρέζ από αριστερά στο 34′ κατάφερε να βρει τον Γκουντογκάν στην «καρδιά» της άμυνας για να τη στείλει αυτός στα δίχτυα με χαμηλό σουτ για το 1-0. Λίγο αργότερα ο Μπεν Τζόνσον έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή ένα σουτ του Ζεσούς που έφυγε μόνος του από δεξιά, για να έρθει και δεύτερο δοκάρι για το σύνολο του Πεπ με τον Μαχρέζ στο 41′. Προς το τέλος του ημιχρόνου η Σίτι έφτασε σε ποσοστά κατοχής της μπάλας που ξεπέρασαν το 90% και υπερασπιζόταν μια χαρά το προβάδισμα που είχε εξασφαλίσει.

Στην ανάπαυλα οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού χώρου έκαναν υπέροχη δουλειά για να … πρασινίσει ξανά ο χλοοτάπητας που είχε σκεπαστεί από το έντονο χιόνι από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου και μετά. Η έναρξη του δευτέρου μέρους καθυστέρησε για να καθαριστεί όλος ο αγωνιστικός χώρος και η Σίτι με την επανέναρξη του ματς είχε τον έλεγχο.

Η Γουέστ Χαμ έπρεπε να παραμείνει υπομονετική και πειθαρχημένη από τη στιγμή που το σκορ ήταν εύθραυστο. Στο 56′ ο Κρέσγουελ κατάφερε να διώξει πάνω στη γραμμή ένα πλασέ του Ζεσούς σε αντεπίθεση και μπαλιά του Στέρλινγκ προς τον Βραζιλιάνο για να βρεθεί απέναντι από τον Φαμπιάνσκι. Μάλιστα, ο Κρέσγουελ αντικαταστάθηκε λόγω πόνου στη μέση, αφού προσέκρουσε στο δοκάρι για να αποσοβήσει το γκολ.

Οι παίκτες του Μόγιες έκαναν λάθος επιλογές όταν έπαιρναν την κατοχή της μπάλας και επιχειρούσαν να τρέξουν προς την επίθεση με αποτέλεσμα η Σίτι να παίρνει αμέσως την κατοχή και να ξεκινάει νέες προσπάθειες μη επιτρέποντας στους Λονδρέζους να πάρουν μέτρα στο γήπεδο.

Ο Φερναντίνιο λίγο πριν το φινάλε μπήκε στο παιχνίδι για να κρατήσει το κέντρο και να μην υπάρξει αγωνία για τους «πολίτες» και τελικά βρέθηκε στα όρια της περιοχής στο 90′ για να σκοράρει από ασίστ του Μπερνάρντο και να γράψει το 2-0. Στα… καπάκια ακυρώθηκε γκολ του Πορτογάλου για οφσάιντ, με τον Σίλβα να κάνει υπέροχο τελείωμα, όμως τον επόπτη να του κλέβει τη χαρά. Ο Λαντσίνι έκλεψε το clean sheet από τον Έντερσον και με μαγικό γυριστό σουτ στο 94′ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο Etihad.

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόδρι, Γκιντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ, Στέρλινγκ (87’ Φερναντίνιο), Ζέσους

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Τζόνσον, Μαζουακού (74’ Μπόουεν), Κρέσγουελ (61’ Τσουφάλ), Ζουμά, Ντόουσον, Ράις, Σούτσεκ, Φορνάλς, Μπενραχμά (59’ Λαντσίνι), Αντόνιο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ