Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε ο προπονητής της ΑΕΚ, Νταβίντ Καταλά, για το παιχνίδι με την ΑΕΛ την Κυριακή. Αναλυτικά όσα ανέφερε:
«Eίναι μία μεγάλη πρόκληση το παιχνίδι. Θα είναι δύσκολο. Η ΑΕΛ είναι από τις ομάδες που αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο και εμείς με τη σειρά μας πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη και συγκεντρωμένη», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Ο αντίπαλος είναι από τις ομάδες που παίζουν πολύ καλά έχοντας την κατοχή και μπορεί να χτίσει παιχνίδι από την άμυνα. Έχει πολύ καλούς παίκτες και πολύ καλό προπονητή. Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ όμως. Οι παίκτες μου έχουν αυτοπεποίθηση».
Για το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ και αν τον ανησυχεί που δεν σκόραρε η ΑΕΚ: «Κάναμε καλό παιχνίδι. Δεν με ανησυχεί το γεγονός ότι δεν σκοράραμε. Σε κάποια παιχνίδια μπορεί να σκοράρεις με πιο λίγες ευκαιρίες και κάποιες άλλες φορές μπορεί να μη σκοράρεις, δημιουργώντας πάρα πολλές ευκαιρίες. Θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με την ΑΕΛ όπως όλα τα παιχνίδια. Παίζονται τρεις βαθμοί. Υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για το πρωτάθλημα».
Για τους Τιάγκο και Εγγλέζου: «Δεν έχουν πάρει μέρος στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, θα περιμένουμε μέχρι αύριο να αποφασίσουμε για το αν θα είναι στην αποστολή».
Για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ στο ντέρμπι της Κυριακής: «Είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να είμαστε συμπαγής στην άμυνα. Από τον επιθετικό ως τον τερματοφύλακα. Στο επιθετικό κομμάτι πρέπει να συνεχίσουμε όπως και στα επόμενα παιχνίδια. Όσο πιο πολύ έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας, τόσο το καλύτερο. Πρέπει να κάνουμε ολοκληρωμένη εμφάνιση και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι».
Για το αν προσθέτει πίεση το γεγονός ότι προέρχεται από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα: «Αν νικήσουμε, θα έχουμε αρκετό δρόμο να βελτιωθούμε για την συνέχεια. Το ίδιο και αν χάσουμε, θα έχουμε πολλά πράγματα να δουλέψουμε. Δεν χρειάζεται να βάζουμε περισσότερη πίεση στην ομάδα. Τα δεδομένα στην βαθμολογία είναι εκεί, θέλουμε να πάμε στο Τσίρειο και να πάρουμε την νίκη».
Για τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια: «Ξέρουμε το πρόγραμμα. Είναι δύσκολα παιχνίδια. Εμείς συγκεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτα το αυριανό, μετά η Δόξα και μετά η Ομόνοια. Συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ και μετά θα δούμε τα υπόλοιπα».