Τι και αν η Άρσεναλ είδε το αήττητο σερί των 10 αναμετρήσεων σε όλες τις διοργανώσεις της να σταματά στο «Άνφιλντ» απέναντι στην Λίβερπουλ και μάλιστα με το «βαρύ» 4-0; Ούτε αυτό φαίνεται πως επηρέασε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Μικέλ Αρτέτα, οι οποίοι καλούνταν να επιστρέψουν στις επικρατήσεις απέναντι στη Νιούκαστλ, με μία απίστευτη παράδοση να τους συντροφεύει!
Ποια είναι αυτή; Το γεγονός πως οι «καρακάξες» είχαν γνωρίσει 17 ήττες στις 18 πιο πρόσφατες επισκέψεις τους στο «Έμιρεϊτς» και εν τέλει είδαν το αρνητικό αυτό σερί να μεγαλώνει, με τον Έντι Χάου να μην καταφέρνει επίσης να φύγει με το «παρθενικό» του «διπλό» από το Βόρειο Λονδίνο.
Η Άρσεναλ προηγήθηκε για 17η φορά στα 18 πιο πρόσφατα παιχνίδια της απέναντι στις «καρακάξες» με σκόρερ τον Μπουκάγιο Σάκα και εν τέλει επικράτησε με 2-0, με τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι να σκοράρει δύο λεπτά μετά από την είσοδό του στο ματς!
Παράλληλα με την παράδοση των Λονδρέζων απέναντι στο σύνολο του Έντι Χάου, η Άρσεναλ συνέχισε και ακόμη μία ιδιαίτερη ιστορία που δημιούργησε η ίδια, απέναντι στις ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Για την ακρίβεια απέναντι στην ουραγό του εκάστοτε πρωταθλήματος, καθώς καμία δεν έχει φύγει ως νικήτρια από το «Έμιρεϊτς» από το 1992 και έπειτα!
Ο Αρτέτα κράτησε ζωντανό και το εν λόγω στατιστικό, η Άρσεναλ επέστρεψε ιδανικά στις νίκες, το ποσοστό επιτυχίας απέναντι στη Νιούκαστλ μεγάλωσε (94%) και η 4η θέση μοιάζει κοντά… Στην ισοβαθμία βεβαίως με την Γουέστ Χαμ που αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ»!