Ότι πρόκειται για τεράστια προσωπικότητα το γνωρίζαμε. Ότι έχει τεράστια προσόντα επίσης. Ο Λάζαρος μας έδειξε για ακόμη μία φορά την κλάση του στο παιχνίδι με την Γάνδη και το γκολ του έχει κάνει τον γύρο της Ευρώπης. Οσονούπω, συμπληρώνει τα 35 του χρόνια. Στις 19 Δεκεμβρίου συγκεκριμένα, αλλά τα χρόνια… δεν παίζουν μπάλα.
Η ποδοσφαιρική ευφυία, η οξυδέρκεια που τον διακατέχει και το εκτόπισμά του ως ποδοσφαιριστής, τον καθιστούν τον ποδοσφαιριστή ηγέτη της φετινής Ανόρθωσης. Απ’ όπου κι αν το πάρουμε. Από τις πρώτες του ημέρες στο «Αντώνης Καράς» το παιχνίδι με την Χάποελ Μπερ Σεβά, την μεγάλη εμφάνιση με την Ομόνοια, στην γκολάρα με την Γάνδη.
Ναι, είναι λογικό να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, σε αυτή την ασταθή απόδοση της γενικότερης εικόνας της Ανόρθωσης, όμως έχει τον τσαμπουκά και το τσαγανό -όπως κι άλλοι ποδοσφαιριστές της ομάδας (βλ. Αραγιούρι, Χουσμπάουερ, Ουάρντα) αλλά σε σαφώς πιο μεγαλύτερο εκτόπισμα- να οδηγήσει σε νέες επιτυχίες τη βαρωσιώτικη ομάδα.
Ένας ποδοσφαιριστής που χρειάζεται η «Κυρία» πάση θυσία για να βρει την χαμένη της αυτοπεποίθηση και να καταφέρει να επιστρέψει με απαιτήσεις στο πρωτάθλημα. Με τον στόχο, σήμερα, να είναι… όσο πιο ψηλά γίνεται. Και ο Λάζαρος, είναι η προσωπικότητα που απαιτεί να βρίσκεται στην γραμμή κρούσης. Έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας… περιφερειακός, δεύτερος επιθετικός. Μπορεί να μην είναι ο φορ περιοχής, τύπου Κατσαράβα, όμως είναι πάνω σε αυτόν, που πρέπει και θα στηριχθεί ο Τιμούρ (και) στο ντέρμπι της Δευτέρας…

Κύπρος Εγγλέζος