Η πρώτη νίκη του Εθνικού στο πρωτάθλημα είναι γεγονός. Η ομάδα της Άχνας επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού στο Δασάκι και πήρε βαθμολογική ανάσα πλησιάζοντας τις ομάδες που βρίσκονται πιο πάνω.
Η νίκη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία καθώς αφενός ήρθε επί ενός πολύ καλού αντιπάλου και αφετέρου γιατί ήρθε μετά από μια δύσκολη εβδομάδα που έφερε την αποχώρηση του Ηλίας Χαραλάμπους.
Με τον Μπόγιαν Μαρκόσκι στον πάγκο η ομάδα κατάφερε να πανηγυρίσει και μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε με αυτογκόλ του Σαμπίνια στο 34ο λεπτό όταν μετά από κόρνερ του Πηλέα.
Ο Ολυμπιακός κράτησε μπάλα στο α’ ημίχρονο και θα μπορούσε αν ήταν πιο προσεκτικός να πετύχαινε κάποιο γκολ το γκολ ήρθε κόντρα στην  ροή του αγώνα, αλλά στην επανάληψη ο Εθνικός ανέβασε την απόδοση του, βελτιώθηκε και πίεση για ένα δεύτερο γκολ.
Ο Πετράκης είδε την ομάδα του να μην πηγαίνει καλά, προχώρησε στις αλλαγές του, ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ που θα του χάριζε έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μπ.Μαρκόσκι): Χριστοδούλου, Πηλέας, Κ. Ηλία (76′ Κουμής), Καρασάουσκς (64′ Κυπριανού), Ντόλεζαλ, Κουντόμπιακ, Γκόρουπετς, Φλοριάν, Ταράσοφς, Χολ. Μ.Ηλία
Στον πάγκο: Καβαλέουσκι, Αράζ,Φόλμπρεχτ, Μωυσέως, Σαββίδης, Αγγελόπουλος,  Ελουντού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ.Πετράκης): Μολ, Σαμπίνια (81′ Ευτυχίδης), Μποβέδα (70′ Χαραλάμπους), Κυριάκου, Ντιανέ, Σαρφό, Νάνι, Γκουστάβο (57′ Κα), Κονφέ, Πεχλιβάνης (57′ Σάλι), Μάντζης (70′ Γουίλσον)
Στον πάγκο: Κόβατς, Τσούπιτς, Φώτη, Μουκτάρης, Ανδρονίκου, Χριστοδούλου, Ευτυχίδης, Πηλαβάς.

ΣΚΟΡΕΡ: 34′ Σαμπίνια (αυτ.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κυπριανού/Ντιανέ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ
:
Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης
VAR: Δημητρίου Βασίλης
AVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

3′ Πρώτη τελική προσπάθεια για τον Ολυμπιακό. Ο Γκουστάβο βρέθηκε σε καλή θέση εκτός περιοχής, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Χριστοδούλου.

5′ Καλή προϋπόθεση για τον Ολυμπιακό. Αναπτύχθηκαν ωραία και γρήγορα οι «μαυροπράσινοι», ο Πεχλιβάνης έκανε την επικίνδυνη μπαλιά από αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του Χριστοδούλου χωρίς να βρεθεί κάποιος για να την σπρώξει στα δίχτυα.

7′ Μπαλιά του Μάριου Ηλία από δεξιά, βγήκε ο Μολ και μάζεψε την μπάλα.

8′ Επικίνδυνη πάσα του Φλοριάν στον Ντόλεζαλ αλλά η μπάλα κατέληξε κατευθείαν στα χέρια του Μολ.

13′ Απειλεί ο Ολυμπιακός. Κινήθηκε ωραία ο Κονφέ, ελευθερώθηκε, έπιασε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Χριστοδούλου ήταν σε ετοιμότητα και έπεσε σωστά και μάζεψε την μπάλα.

ΣΧΟΛΙΟ: Με την συμπλήρωση 20 λεπτών ο Ολυμπιακός δείχνει να πατά καλύτερα στο γήπεδο. Οι «μαυροπράσινοι» κρατούν περισσότερο την μπάλα, ξεδιπλώνονται όμορφα σε κάθε επιθετική τους προσπάθεια και είχαν και 1-2 καλές προϋποθέσεις για γκολ. Ο Εθνικός έδωσε χώρο στον αντίπαλο και προσπαθεί να χτυπήσει με αντεπιθέσεις από τα πλάγια.

26′ O Σαρφό δοκίμασε από μακριά να απειλήσει την εστία του Χριστοδούλου αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε έξω.

27′ Ο Φλοριάν μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή του Ολυμπιακού από θέση μέσα δεξιά αλλά το τελείωμα του δεν ήταν όπως το ήθελε και η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

29′ Ο Πεχλιβάνης από καλή θέση δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ στη κίνηση και η μπάλα έφυγε έξω.

31′ Εξαιρετική προϋπόθεση για τον Εθνικό. Ο Ντόλεζαλ βρέθηκε απέναντι από τον Μολ, προτίμησε να το… σιγουρέψει, δεν έδωσε καλή πάσα στον Μάριο Ηλία και έδωσε την ευκαιρία στον Βαγγέλη Κυριάκου να διώξει την μπάλα μακριά.

34′ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ ο Εθνικός. Ο Πηλέας εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Ταράσοφς έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Μολ.

36′  Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Πεχλιβάνης κινήθηκε διαγώνια, πήρα την πάσα από τον Σαρφό, έκανε αμέσως το σουτ και έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

44′ Επικίνδυνο γύρισμα του Κονφέ, έδιωξαν οι αμυντικοί του Εθνικού.

ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Τα στατιστικά του α’ ημιχρόνου
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.

49′ Απευθείας φάουλ του Καρασάουσκς πάνω από τα δοκάρια του Μολ.

53′ Απειλεί εκ νέου ο Εθνικός. Ο Καρασάουσκς έπιασε το σουτ αλλά ο Ντιανέ έβαλε το πόδι και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

57′ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Πέρασαν στο παιχνίδι Σάλι και Κα αντί των Πεχλιβάνη και Γκουστάβο.

59′ Επικίνδυνη μπαλιά του Σαρφό, πρόλαβε ο Γκόρουπετς προτού η μπάλα φτάσει στον Κυριάκου που ήταν έτοιμος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

62′ Επικίνδυνο γύρισμα του Μάριου Ηλία, έβγαλε την άμυνα ο Σαμπίνια.

63′ Την τελευταία στιγμή ο Ταράσοφς με υπερένταση άγγιξε την μπάλα και μπέρδεψε τον Κα ο οποίος ήταν μόνος απέναντι από τον Χριστοδούλου.

64′ Αλλαγή για τον Εθνικό. Στην θέση του Καρασάουσκς πέρασε ο Κυπριανού.

70′ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Πέρασαν στο παιχνίδι Γουίλσον και Χαραλάμπους αντί των Μάντζη και Μποβέδα.

76′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Εθνικό. Ο Αντώνης Κουμής πέρασε στην θέση του Κωνσταντίνου Ηλία.

79′ Ζήτησε πέναλτι ο Εθνικός για χέρι του Πηλέα. Ο Λούκας Σωτηρίου ήταν κοντά, δεν υπέδειξε παράβαση αλλά μετά από επικοινωνία με το VAR πήγε και είδε ξανά την φάση. Ο διαιτητής διατήρησε την αρχική του απόφαση να μην υποδείξει παράβαση αλλά οι επαναληπτικές προβολές δείχνουν ανοικτό το χέρι του Πηλέα όταν χτυπά η μπάλα μετά από την σέντρα του Κα.

86′ Ευκαιρία για τον Εθνικό. Ο Ντόλεζαλ έστρωσε στον Μάρο Ηλία ο οποίος έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

 

—————————————————————————————————————————