Ο κορωνοϊός επελαύνει και το φετινό χειμώνα στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και η Ολλανδία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, με τα γήπεδα να φιλοξενούν από τις 12 Νοεμβρίου αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών στις κερκίδες.
Το άσχημο είναι πως τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν έχουν βελτιωθεί και ως εκ τούτου το απόγευμα της Παρασκευής ελήφθη μία ακόμα σκληρή απόφαση για το φίλαθλο κοινό. Την έλαβε το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης, που βλέποντας τον αυξανόμενο αριθμό των μολύνσεων πήρε την απόφαση να παρατείνει το κλείσιμο των γηπέδων για άλλες τρεις εβδομάδες, μέχρι δηλαδή και τις 18 Δεκεμβρίου.
Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων πως αρκετές είναι οι ολλανδικές ομάδες που θα στερηθούν τους φιλάθλους τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα το προσεχές διάστημα. Ο Άγιαξ θα υποδεχτεί χωρίς κόσμο την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και η Φέγενορντ θα παίξει χωρίς κόσμο απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα, ενώ χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες θα πραγματοποιηθούν και οι αναμετρήσεις Άλκμααρ – Ράντερς και Φίτεσε – Μούρα.
Σημειώνεται πως το κλασικό ντέρμπι μεταξύ της Φέγενορντ και του Άγιαξ ενδέχεται να μεταφερθεί στις 19 Δεκεμβρίου για να έχει κόσμο, χωρίς πάντως να αποκλείεται να αλλάξουν τα δεδομένα και να παρθεί νέα απόφαση για αποκλεισμό του κόσμου από τα γήπεδα μετά από συνεδρίαση που θα έχει στις 14 Δεκεμβρίου το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης.