Και γίνεται η πρώτη ομάδα που παίρνει την νίκη σε ομίλους Europa Conference League (Διαβάστε ΕΔΩ), και βάζει στο ταμείο της μισό εκατομμύριο ευρώ (Διαβάστε ΕΔΩ), και υπάρχει σενάριο που την αφήνει «ζωντανή» για πρόκριση (Διαβάστε ΕΔΩ).
Αν ρωτούσες έναν φίλο της Ανόρθωσης, να μαντέψει απλά όλα όσα συνέβησαν την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, ειδικότερα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, δύσκολα θα έκανε τη σωστή πρόβλεψη… 
Η Ανόρθωση όμως έκανε την ανατροπή, όχι για την πρόκριση, μα ούτε για κανένα λόγο στα πιο πάνω που αναφέραμε. Περισσότερο, ανέτρεψε την ίδια της την ψυχολογία. Ανέτρεψε τα κακώς κείμενα που η ίδια δημιούργησε μετά την ήττα στο ίδιο γήπεδο, λίγες ημέρες προηγουμένως. Όλα… από το πουθενά.
Για την γκολάρα του Λάζαρου, την τρομερή εμφάνιση του Χουσμπάουερ, τον Ιωάννου που μπορεί ακόμη να… τρέχει και όλα τ’ άλλα, υπάρχει χρόνος να αναλύσουμε.
Η ουσία αυτής της μεγάλης, όπως αποδείχθηκε, νίκης για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, είναι ότι απέδειξε στον εαυτό της, ότι δίχως άγχος, μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερα ανασταλτικά. Και το σημαντικότερο, πάει με (πολύ) καλή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Κύπρος Εγγλέζος