Η γκολάρα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ήταν γραφτό, να δώσει την πρώτη νίκη κυπριακής ομάδας στους ομίλους του Europa Conference League. H Aνόρθωση, νίκησε με 1-0 την Γάνδη στο ΓΣΠ, χάρη στο γκολ του Ελλαδίτη, έφτασε τους 5 βαθμούς στον όμιλο και από το πουθενά, μπορεί να ελπίζει για πρόκριση στην επόμενη φάση! Και αυτό διότι βρίσκεται στο -2 από την Παρτιζάν την οποία και θα αντιμετωπίσει στις 9 Δεκεμβρίου στο Βελιγράδι.

Ανόρθωση: Τζουρ, Αμπαρτζουμιάν, Ρισβάνης, Αραγιούρι, Κορέια, Χουσμπάουερ, Ιωάννου, Πόποβιτς (57′ Χρυσοστόμου), Ντέλετιτς (71′ Χριστοφή), Ουάρντα (81′ Κορρέα), Λάζαρος (81′ Ρουσιάς)
Στον πάγκο: Λόρια, Καλτσάς, Μπουσουλάτζιτς

Γάνδη: Μπολάτ, Οπερί, Γκοντό, Ενγκαντό, Όλσεν, Μόντες (62′ Σαμουάς), Οβουσού (81′ Μπόγιο), Ντε Σαρ, Μπέζους (62′ Τισουντάλι), Μπρούνο (62′ Οφόε), Λέμαχιτς (62′ Ντεπουάτρ)
Στον πάγκο: Γιόχαμνς, Ρόεφ, Οκούμου, Κασκβετάτζε, Φορτούνα, Μπάγιο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αραγιούρι, Χριστοφή, Ρισβάνης / Οβουσού, Μπέζους, Οπερί
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: 2.000 περίπου
ΣΚΟΡΕΡ: 27′ Λάζαρος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο. Σνάιντερ

Η ENHMEΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Έναρξη του αγώνα.
9′ ΣΧΟΛΙΟ: Αναγνωριστικό το πρώτο 10λεπτο στην αναμέτρηση με την Ανόρθωση να παρατάσσεται με 4άδα στην άμυνα. Μπροστά του Τζουρ από τα δεξιά Αμπαρτζουμιάν, Ρισβάνης, Αραγιούρι, Κορέια με τους Ιωάννου και Χουσμπάουερ στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Δεξιά ο Ντέλετιτς, αριστερά ο Ουάρντα και ο Πόποβιτς πίσω από τον Λάζαρο.
17′
Σουτ του Μπρούνο εκτός περιοχής, η μπάλα δίπλα από την εστία του Τζουρ.
27′ ΓΚΟΛ 1-0: Τρομερό σουτ του Λάζαρου λίγο μπροστά από την μεσαία γραμμή, θα περάσει τη μπάλα πάνω από τον Μπολάτ και να καταλήγει στην εστία του Μπολάτ.
30′
Κίτρινη κάρτα στον Οβουσού.
36′ Κίτρινη κάρτα στον Αραγιούρι.
40′ Ανέκοψε εντυπωσιακά ο Ιωάννου του Μπέζους, προτού πατήσει περιοχή ο μεσοεπιθετικός των Βέλγων.
45+1′ Μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους. Ο Χουσμπάουερ απομάκρυνε πάνω στην γραμμή το πλασέ του Οβουσού.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 1-0
ΣΧΟΛΙΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Γενικότερα, η Ανόρθωση ανασταλτικά πατάει καλά, όμως χρειάστηκε και ο Χουσμπάουερ στο 45+1′ για να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα. Η γκολάρα του Λάζαρου χωρίζει τις δύο ομάδες, όμως όσο κρατάει τους Βέλγους μακριά από την εστία της, δικαιούται να ελπίζει. Βέβαια, απέχει πολύ, από το να καταφέρει να νικήσει, μιας και όλα μπορούν να αλλάξουν στο β’ ημίχρονο…
Έναρξη στο β’ ημίχρονο.
51′
Σουτ του Μπέζους εκτός περιοχής, έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Τζουρ.
57′ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Χρυσοστόμου αντί του Πόποβιτς.
60′ Κίτρινη κάρτα στον Μπέζους.
62′ Τετραπλή αλλαγή για την Γάνδη. Σαμουάς, Οφόε, Τισουντάλι και Ντεπουάτρ, αντί των Μόντες, Μπρούνο, Μπέζους και Λέμαχιτς.
67′ Γύρισμα του Λάζαρου από τα αριστερά, ο Χρυσοστόμου έκανε την προβολή, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
70′ Κίτρινη κάρτα στον Οπερί.
71′ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Χριστοφή αντί του Ντέλετιτς.
81′ Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση. Κορρέα και Ρουσιάς αντί των Ουάρντα και Λάζαρου.
82′ Τεράστια επέμβαση του Τζουρ. Ο Ισραηλινός λέει «όχι» στον Όλσεν που προσπάθησε να κάνει την προβολή εντός της μικρής περιοχής.
82′ Κίτρινη στον Χριστοφή.
89′ Σουτ του Σαμουάζ από το ύψος της περιοχής η μπάλα θα περάσει δεξιότερα από την εστία του Τζουρ.
89′ Κίτρινη στον Ρισβάνη για διαμαρτυρία.
Τέσσερα λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 1-0 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ