Με δύο «ζωγραφιές» τωνΤιάγκο Αλκάνταρα και Μο Σαλάχ η Λίβερπουλ, με τον Κώστα Τσιμίκα στη σύνθεση της, νίκησε στο Άνφιλντ 2-0 την Πόρτο για την 5η αγωνιστική και συνεχίζει με το απόλυτο όντας βέβαια και πρωτοπόρος στον όμιλο.

Οι κόκκινοι του Κλοπ παρ’ ότι είχαν κάποιες αλλαγές στη σύνθεση τους, ήταν ανώτεροι και ανεβάζοντας ταχύτητα στην επανάληψη έφτασαν στα δύο γκολ και στη νίκη που τους φέρνει στους 15 πόντους, ενώ η Πόρτο μένει στους 5 σε έναν όμιλο φωτιά μετά και το διπλό της Μίλαν.

Το ματς είχε καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο με την μπάλα πάνω κάτω. Στο 8’ οι Δράκοι απείλησαν με την κεφαλιά του Ταρεμί, ενώ λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 11’ ο Τσιμίκας έβαλε σωτήριο τάκλιν πριν ο Οτάβιο σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Η Λίβερπουλ πίεσε από εκεί και πέρα. Στο 38’ της ακυρώθηκε γκολ του Μανέ για οφ-σάιντ. Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης ανήκε στην Πόρτο που απείλησε στο 50’ με γυριστό σουτ του Ουρίμπε. Η Λίβερπουλ ήταν αυτή που άνοιξε όμως το σκορ στο 52’ με μακρινό σουτ του Τιάγκο, ενώ στο 63’ ακυρώθηκε γκολ σωστά του Μιναμίνο για οφ-σάιντ. Στο 70’ ήρθε και το δεύτερο γκολ της Λίβερπουλ με ατομική κίνηση και σουτ του Μο Σαλάχ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Μορτον, Ματίπ, Τσιμίκας (63’ Ρόμπερτσον), Κονατέ, Τιάγκο (63’ Χέντερσον), Τσάμπερλεϊν (82′ Μίλνερ), Ν.Ουίλιαμς, Μιναμίνο, Μανέ (72’ Φαμπίνιο), Σαλάχ (71’ Οριγκί).

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Ζαϊντού, Πέπε (25’ Καρντόσο), Ουρίμπε (77′ Γκρούγιτς), Εμπεμπά, Εβάνιλσον, Σέρτζιο Ολιβέιρα (64’ Βιτίνια), Οτάβιο, Ζοάο Μάριο, Ταρεμί (64’ Κονσεϊσάο), Λουίζ Ντίας (77′ Μαρτίνες)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ