Η ισοπαλία με την Μπενφίκα στο «Καμπ Νόου» (0-0) είχε γεύση… ήττας για την Μπαρτσελόνα, αφού απειλείται πλέον με αποκλεισμό από την επόμενη φάση του Champions League σε περίπτωση που οι Πορτογάλοι επικρατήσουν στην έδρα τους επί της Ντινάμο Κιέβου και την ίδια ώρα δεν νικήσει η ίδια την Μπάγερν στην «Allianz Stadium» για την 6η και τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου.
Ωστόσο ο Τσάβι, ο οποίος έκανε το ευρωπαϊκό προπονητή του ντεμπούτο με τους Καταλανούς, τόνισε στις δηλώσεις του μετά το ματς πως η ομάδα του ήταν πολύ καλύτερη της αντιπάλου της και πως της έλειψε μόνο το γκολ, με την αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια να είναι αυτό που πρέπει να βελτιώσουν οι μπλαουγκράνα από εδώ και πέρα.
«Νομίζω ότι ήμασταν πολύ ανώτεροι από την Μπενφίκα, κάναμε ένα καλό παιχνίδι, αυτό θέλουμε σε γενικές γραμμές, μας έλειψε το γκολ. Αν είχαμε βάλει ένα γκολ τότε θα λέγαμε ότι κάναμε ένα τρομερό παιχνίδι από την πλευρά μας αλλά αυτό είναι ένα θέμα αποτελέσματων. Παίρνουμε έναν βαθμό ο οποίος φαντάζει λίγος αλλά για να είμαστε αισιόδοξοι, μας λείπει μία αναμέτρηση ακόμα και πρέπει να πάμε να κερδίσουμε στο Μόναχο», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Τσάβι, ο οποίος σε ερώτηση για το αν τον ανησυχεί η έλλειψη του εύκολου γκολ από την ομάδα του (1 γκολ στα δύο παιχνίδια που έχει βρεθεί στον πάγκο της, αυτό με την Εσπανιόλ την περασμένη Κυριακή), είπε:
«Νομίζω ότι παίξαμε πολύ καλά. Αυτή είναι η Μπαρτσελόνα που θέλουμε, αυτή είναι η ιδέα που θέλω να περάσω στους ποδοσφαιριστές. Μας έλειψε το γκολ, αυτή είναι η αλήθεια. Σε δύο παιχνίδια έχουμε ένα γκολ και αυτό με πέναλτι και πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί. Δεν έχω να προσάψω κάτι στους παίκτες, ήταν εξαιρετικοί, το ίδιο και οι οπαδοί. Κρίμα που μας έλειψε το γκολ».