Με βάση τα σημερινά δεδομένα ο 34χρονος Γιουσέφ Αραμπί θα υπογράψει εντός των προσεχών ημερών το νέο συμβόλαιό του στον Ολυμπιακό. Ο ίδιος ο Γαλλομαροκινός επιθετικός ήθελε ως γνωστόν διετές συμβόλαιο, ενώ ο Ολυμπιακός είχε ρίξει στο τραπέζι και την εκδοχή του «1+1» με μπόνους επίτευξης στόχων.

Προφανώς οι απολαβές του Ελ Αραμπί δεν θα είναι οι ίδιες με το προηγούμενο συμβόλαιό του. Αναμένεται να κινηθούν δηλαδή σε πιο χαμηλά επίπεδα. Παρόλα αυτά σύμφωνα με τις ενδείξεις και τις πληροφορίες ακόμα και στις αρχές Δεκεμβρίου μπορεί να προκύψουν οι υπογραφές με τον διεθνή φορ και τον Ολυμπιακό.

Γεννημένος το 1987 ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί – που έβαλε 2 γκολ με την ΑΕΚ – έχει 117 αγώνες στον Ολυμπιακό με 64 γκολ και 15 ασίστ. Ο Ελ Αραμπί πρωτοπήγε στον Ολυμπιακό το 2019.

Από… αναπληρωματικός του Γκερέρο και… εναλλακτική του Μπεργκ βασικός με κάθε συνθήκη

Ο Ελ Αραμπί αναμφίβολα έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Όταν είχε αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό αρχικά η πρώτη επιλογή των Πειραιωτών ήταν ο Μπεργκ. Ο Σουηδός φορ δεν έκλεισε ποτέ πηγαίνοντας στη Κρασνοντάρ και ο Μαρτίνς επέμενε για τον Γαλλομαροκινό. Ο Ελ Αραμπί μπήκε από το… παράθυρο στην 11άδα στο Κρασνοντάρ – Ολυμπιακός επειδή είχε τραυματιστεί ο Γκερέροσκόραρε δις και από τότε μπήκε το νερό στο αυλάκι. Στο αρχικό πλάνο δηλαδή τότε βασικός ήταν ο Ισπανός στράικερ Γκερέρο και όχι ο Ελ Αραμπί αλλά αυτό άλλαξε αρκετά γρήγορα.

Ο Ελ Αραμπί έχοντας από εκεί και πέρα ουκ ολίγους ανταγωνιστές (από Χασάν μέχρι Τικίνιο που ήρθε φέτος) για τη βασική 11άδα πάντα κατάφερνε να… κυριαρχεί και φυσικά με την αξία του. Ο διεθνής Μαροκινός πέραν των επιδόσεων του έχει δείξει με κάθε τρόπο ότι έχει εξελιχθεί σε έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί – σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της Λίγκας μετά τα 2 γκολ του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ – έφτασε τα 46 γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Δεν ανέβηκε θέση, καθώς παραμένει 21ος στην ιστορία των σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, αλλά πλησίασε στα τρία γκολ τον 20ό Όλεγκ Προτάσοφ. Και βέβαια τα ποσοστά του είναι εντυπωσιακά. Είναι τρομερά γιατί έχει βάλει 46 γκολ σε 75 παιχνίδια! Δηλαδή κοντά στα δύο γκολ ανά τρία παιχνίδια! Μόνο ο Γιώργος Σιδέρης έχει καλύτερα ποσοστά.

Το συμβόλαιο Νο3 στον Ολυμπιακό για τον Ελ Αραμπί

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί εκτός από τοπ σκόρερ του Ολυμπιακού και με κομβική συμμετοχή του σε επίπεδο τίτλων αλλά και σε ευρωπαϊκές βραδιές είναι και ένας παίκτης που έχει ήδη πίσω του δύο συμβόλαια με τον σύλλογο και πάει για τρίτο. Το πρώτο συμβόλαιό του ήταν στο 1.5 εκατ. ευρώ τον χρόνο με συμφωνία για 2+1 χρόνια.

Το συμβόλαιο Νο2 ήταν σε ανώτερο επίπεδο. Αντί για «+1» που υπήρχε από το 2019 λοιπόν οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα νέο διετές συμβόλαιο. Ένα συμβόλαιο έως το 2022, που αναβάθμισε τις απολαβές του Ελ Αραμπί o οποίος είχε πλέον μία αμοιβή στο 1.8 εκατ. ευρώ ετησίως και μαζί με τα μπόνους το ποσό αυτό ξεπερνούσε τα 2 εκατ. ευρώ. Έτσι έφτασε στο να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Super League Interwetten. Τώρα όμως και στην ηλικία που βρίσκεται το νέο συμβόλαιό του είτε είναι στο 1+1 είτε είναι 2ετές δεν θα είναι στο ίδιο οικονομικό επίπεδο με προηγούμενο αλλά πιο κάτω (όπως προαναφέραμε).