Πέρασε και η 9η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας και μας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι ο φετινός μαραθώνιος θα είναι ίσως ο πιο συναρπαστικός των τελευταίων χρόνων.
Με την άνοδο τεσσάρων ομάδων στην α’ κατηγορία, φαίνεται ότι το ενδιαφέρον θα κρατήσει μέχρι και το φινάλε.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από την 4η προνομιούχα θέση μέχρι και την 11η η διαφορά είναι μόλις στους έξι βαθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και μέσα σε δύο  αγωνιστικές μπορούν να αλλάξουν πολλά.
Κάποια στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η σταθερή ανοδική πορεία του Ερμή με τον Γιάννη Κατσαρό στον πάγκο, τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα της Αλκής που μπορεί να μην νίκησε αλλά πήρε βαθμό με δέκα ποδοσφαιριστές στο «Τάσος Μάρκου», η δυναμική της Καρμιώτισσας, η σταθερότητα του Ακρίτα που διατηρείται στα ψηλά, η επιστροφή της Νέας Σαλαμίνας στις νίκες και η πτώση της Ομόνοιας 29ης Μαίου.
ΕΝΠ: Είδε τις διαφορές να μειώνονται!
Μια μεγάλη ευκαιρία για να ξεφύγει από την Αλκή έχασε η Ένωση Νέων Παραλιμνίου στην έδρα της, αλλά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της «Αθάνατης» και έμεινε στην ισοπαλία. Παρέμεινε πρώτη αλλά είδε τον Ερμή και την Καρμιώτισσα να την πλησιάζουν. Πλέον επιβάλλεται η επιστροφή στις νίκες αλλά μόνο εύκολο δεν θα είναι σε ένα εκτός έδρας γειτονικό ντέρμπι με τον ανεβασμένο Αχυρώνα Λιοπετρίου.

ΕΡΜΗΣ: Το «τρένο» δεν κάνει στάση!
Το «τρένο» Ερμής συνεχίζει την  πορεία του. Η ομάδα με τον Γιάννη Κατσαρό στον πάγκο πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη και την τέταρτη στα τελευταία πέντε ματς που είναι αήττητος. Η ομάδα δείχνει ικανή να διεκδικήσει τον στόχο της ανόδου.
Στην επόμενη αγωνιστική θα πάει να παίξει εκτός έδρας με τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Ξυλοτύμπου.
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Είναι… σε καλό φεγγάρι!
Δεύτερη σερί νίκη πανηγύρισε η Καρμιώτισσα που πήρε δύσκολο διπλό κόντρα στην Αγία Νάπα, εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες της ΕΝΠ και πλησίασε στους δύο βαθμούς από την κορυφή. Η ομάδα των Πολεμιδιών βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι και πλέον ετοιμάζεται για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ακρίτα στη Χλώρακα.
ΑΛΚΗ: Δεν την… χάλασε η ισοπαλία!
Δεν την χάλασε η ισοπαλία την Αλκή στο «Τάσος Μάρκου». Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ο βαθμός είναι σημαντικός. Η ομάδα είχε κέρδος σε ένα ντέρμπι κορυφής κόντρα στην πρωτοπόρο και μάλιστα εκτός έδρας και με δέκα ποδοσφαιριστές για διάστημα μίας ώρας. Η ομάδα του Τούτιτς βρίσκεται σε ανοδική πορεία και θέλει μόνο επιστροφή στις νίκες κόντρα στον Ονήσιλο την επόμενη αγωνιστική.
ΑΚΡΙΤΑΣ: Εξακολουθεί να εντυπωσιάζει!
Συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία ο Ακρίτας ο οποίος από το ξεκίνημα έχει μια σταθερή παρουσία και είναι συνεχώς ανάμεσα στις πρώτες 5-6 ομάδες της βαθμολογίας. Το διπλό επί της Ομόνοιας 29ης Μαΐου ήταν σημαντικό, με την ομάδα να δείχνει ότι μπορεί να πάρει και παιχνίδια μακριά από το σπίτι της. Τώρα περιμένει την Καρμιώτισσα στο δικό του γήπεδο και με νίκη θα την ξεπεράσει στην βαθμολογία. Είναι παιχνίδι… πρόκληση για τον Ακρίτα.
ΟΝΗΣΙΛΟΣ: Τώρα είναι η ευκαιρία του…
Προέρχεται μια από εντυπωσιακή νίκη επί της Ομόνοιας Αραδίππου. Η πορεία του και παρουσία του μοιάζει πολύ με αυτήν του Ακρίτα. Αν δεν έχανε βαθμούς σε κάποια παιχνίδια που μπορούσε να τα πάρει θα ήταν ακόμα πιο ψηλά. Είναι σημαντικό το επόμενο παιχνίδι εκτός έδρας με την Αλκή και παρά τις δυσκολίες που επιφυλάσσει ένα τέτοιο ματς είναι μια ευκαιρία να ανέβει ακόμα περισσότερο και να αφήσει πίσω του την «Αθάνατη».
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Επιβάλλεται να δώσει συνέχεια…
Έκανε το καθήκον της κόντρα στην Ολυμπιάδα αλλά πρέπει να έχει και συνέχεια για να μπορέσει να καλύψει την διαφορά. Έχει έξι ομάδες από πάνω της, ενώ βλέπει τρεις από πάνω της για την 4η θέση. Έχει την ποιότητα και το βάθος να ανταπεξέλθει, αυτό περιμένουν και οι φίλοι της και το διπλό κόντρα στον Οθέλλο είναι επιβεβλημένο.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ: Άρχισε εντυπωσιακά, αλλά… έπεσε!
Άρχισε  εντυπωσιακά το πρωτάθλημα, πανηγύρισε μεγάλες νίκες αλλά στην πορεία έπεσε. Είναι μια ομάδα που έδειξε αρετές και μπορεί να πάρει παιχνίδια. Δεν ήταν άσχημη η εμφάνιση κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα αλλά δεν κατάφερε να πάρει βαθμό. Στην έδρα της κόντρα στην Αγία Νάπα θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες και με βάση τα όσα έδειξε μέχρι τώρα μπορεί να το κάνει.
ΑΧΥΡΩΝΑΣ: Μπορεί να αποτελέσει ρόλο ρυθμιστή…
Είναι μια ομάδα που χτίστηκε με φιλοδοξίες, έγιναν μεταγραφές ηχηρές για το μέγεθος της με αποκορύφωμα αυτή του Ουντόζι και είναι μια ομάδα που μπορεί να πάρει νίκες σε οποιαδήποτε έδρα. Το διπλό κόντρα στην Αναγέννηση τον ανέβασε βαθμολογικά μετά και την κακή πορεία του τελευταίου διαστήματος. Είναι μια ομάδα που με τα όσα μας έχει δείξει μπορεί άνετα να αποτελέσει ρόλο ρυθμιστή. Τώρα έχει μπροστά του άλλο ένα γειτονικό ντέρμπι, ένα παιχνίδι πρόκληση κόντρα στην πρωτοπόρο Ένωση Νέων Παραλιμνίου αλλά στην έδρα του και θα μετρήσει δυνάμεις.
ΟΜΟΝΟΙΑ 29M.: Μπήκε φουριόζα… και έπεσε απότομα!
Μπήκε φουριόζα στο πρωτάθλημα και με τον κόσμο στο πλευρό της πήρε σημαντικά αποτελέσματα. Μέχρι την τέταρτη αγωνιστική τα πήγαινε περίφημα με τρεις νίκες και μία ήττα αλλά από τότε δεν κατάφερε να νικήσει ξανά. Η εντός έδρας ήττα από τον Ακρίτα ανάγκασε για πρώτη φορά φέτος την διοίκηση της ομάδας να κάνει λόγο για αγωνιστική κρίση. Τώρα έχει μπροστά της δεύτερο σερί παιχνίδι στην έδρα της κόντρα στην Αναγέννηση Δερύνειας και είναι από τα ματς που πρέπει να πάρει.

Π.Ο. ΞΥΛΟΤΥΜΠΟΥ: Για αλλού ξεκίνησε…
Είναι μια ομάδα που μοιάζει λίγο πολύ με τον Αχυρώνα, με την διαφορά ότι βρίσκεται σε πιο δεινή βαθμολογική θέση. Ξεκίνησε για άλλα πράγματα άλλα έμεινε στα χαμηλά. Η ισοπαλία με τον ΑΣΙΛ κόστισε και έφερε μουρμούρα. Διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές αλλά ακόμα δεν έχει γίνει η ομάδα που θέλουν να βλέπουν οι φίλοι της. Τώρα έχει μπροστά της ένα δύσκολο παιχνίδι με τον φορμαρισμένο Ερμή αλλά στην έδρα της πρέπει να το κερδίσει για να μην βρεθεί σε πιο δύσκολη θέση.
ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Η ευκαιρία της με τον ΑΣΙΛ…
Η 6άρα από τον Ονήσιλλο ήταν ένα γερό χαστούκι. Τα «περιστέρια» κάνουν μια άσχημη χρονιά με μόλις δύο νίκες σε εννιά παιχνίδια (έχουν και 2 ισοπαλίες και 5 ήττες). Είναι από τις ομάδες που άλλαξαν και προπονητή στην πορεία αλλά αυτή η αλλαγή εκ του αποτελέσματος δεν βοήθησε. Τώρα έχουν μπροστά τους ένα παιχνίδι με τον ΑΣΙΛ στην έδρα τους, θεωρητικά μπορούν να το πάρουν και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για βαθμούς και ψυχολογική ανάταση.
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Στοιχίζει ο καθυστερημένος προγραμματισμός…
Άργησε να ενισχυθεί, άργησαν να έρθουν οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν για να κάνουν την διαφορά και αυτό στοιχίζει. Πέραν από κάποιες εκλάμψεις δεν έχει να επιδείξει κάτι μέχρι τώρα μετρώντας μόλις δύο νίκες (έχει δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες). Μπορούσε να έπαιρνε βαθμό ή βαθμούς στην έδρα της με την Καρμιώτισσα, δεν πήρε και πρέπει να το κάνει με την Ολυμπιάδα εκτός έδρας στην ερχόμενη αγωνιστική.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Πήγε να ανακάμψει αλλά… κόλλησε πάλι!
Νίκησε Οθέλλο και Ποδοσφαιρικό Όμιλο Ξυλοτύμπου σε 5η και 6η αγωνιστική αντίστοιχα και έδειξε να βρίσκει τα πατήματα της αλλά έμεινε ως εκεί. Ακολούθησαν τρεις σερί ήττες που την κράτησαν στα χαμηλά του πίνακα. Με τα όσα έχει δείξει θα είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού εκτός και αν αλλάξει κάτι δραματικά. Είναι σημαντικό το παιχνίδι που ακολουθεί εκτός έδρας με την Ομόνοια 29ης Μαίου.
ΟΘΕΛΛΟΣ: Η δυσάρεστη έκπληξη του πρωταθλήματος…
Μέχρι και για άνοδο έκαναν λόγο το περασμένο καλοκαίρι. Δεν ήταν ο επίσημος στόχος αλλά τον είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Στόχος ήταν και πάει… Τώρα πρέπει να δουν τι θα κάνουν για να παραμείνουν στην β’ κατηγορία. Μετά την βαριά ήττα από τον Ονήσιλο αποδεσμεύθηκε ο προπονητής Μιχάλησ Σεργίου. Αντικαταστάθηκε από τον Δάνο Δαμιανού, η ομάδα νίκησε τον ΑΣΙΛ αλλά δεν είχε συνέχεια καθώς το εμπόδιο του Ερμή αποδείχθηκε ανυπέρβλητο. Από δω και μπρος όλα τα ματς είναι… τελικοί αρχής γενομένης από το πολύ δύσκολο εντός έδρας παιχνίδια με τη Νέα Σαλαμίνα.
ΑΣΙΛ: Καθηλωμένος στον πάτο…
Έχασε παιχνίδια που τα κρατούσε μέχρι τις καθυστερήσεις, έχασε παιχνίδια που θα μπορούσε να έπαιρνε έστω και έναν βαθμό αλλά οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, ειδικά όταν το δείγμα δεν είναι μικρό. Σε εννιά ματς η ομάδα μετρά μόλις μία νίκη, μία ισοπαλία και στα άλλα εφτά παιχνίδια έχασε. Είναι ξεκάθαρο ότι θα δώσει μεγάλη μάχη για την παραμονή και πρέπει να αρχίσει να παίρνει βαθμούς τώρα που οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Υποβιβάζονται δύο ομάδες και ο ΑΣΙΛ αν και τελευταίος απέχει μόλις τέσσερις βαθμούς από την 14η θέση που χαρίζει παραμονή. Επιβάλλεται να πάρει διπλό στην Αραδίππου επί της τοπικής Ομόνοιας στην αγωνιστική που έρχεται.

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (10η)
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου (19:00)
Ακρίτας – Καρμιώτισσα
Σάββατο 27 Νοεμβρίου (14:30)
ΠΟ Ξυλοτύμπου – Ερμής
Αλκή – Ονήσιλος
Ομόνοια Αρ. – ΑΣΙΛ
Οθέλλος – Νέα Σαλαμίνα
Κυριακή 28 Νοεμβρίου (14:30)
Ομόνoια 29Μ – Αναγέννηση
Ολυμπιάδα – Αγία Νάπα
Αχυρώνας – ΕΝΠ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

11η αγωνιστική
Σάββατο 4 Δεκεμβρίου (14:30)

Αγία Νάπα-Οθέλλος
Νέα Σαλαμίνα-Π.Ο.Ξυλοτύμπου
ΕρμήςΟμόνοια Αρ.
ΑΣΙΛ-Αλκή
Ονήσιλος-Αχυρώνας
ΕΝΠ-Ομόνοια 29Μ
Αναγέννηση-Ακρίτας
Καρμιώτισσα-Ολυμπιάδα

Χρίστος Χρίστου