Είναι γεγονός ότι ο Δημήτρης Πέλκας δεν περνά και τις καλύτερες ημέρες του στην Φενερμπαχτσέ και πως οι σχέσεις του με τον Βίτορ Περέιρα μοιάζουν να είναι τεταμένες αυτό το χρονικό διάστημα.
Ωστόσο τα μεταγραφικά σενάρια που έχουν προκύψει στην Τουρκία και συγκεκριμένα από την τουρκική ιστοσελίδα «posta» για τον Έλληνα διεθνή δεν φαίνεται να έχουν βάση, πολύ περισσότερο από την στιγμή που συμπεριλαμβάνουν ως μια προοπτική ενδεχόμενη επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.
Είναι δεδομένο ότι ο Πέλκας με τις εμφανίσεις που έκανε την περασμένη αγωνιστική περίοδο προκάλεσε το ενδιαφέρον ομάδων όπως η Ντιναμό Μόσχας και η Λιόν που κατέθεσαν και προτάσεις στην ομάδα του για να τον αποκτήσουν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
Ωστόσο καμία από αυτές δεν έφτασε στα επίπεδα στα οποία τον είχαν αξιολογήσει οι άνθρωποι της Φενέρ και έτσι ο Πέλκας παρέμεινε στην Κωνσταντινούπολη.
Το Γενάρη θα φανεί αν επιστρέψουν είτε οι Ρώσοι, είτε οι Γάλλοι για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό και που θα φτάσουν οι απαιτήσεις της ομάδας του. Το σενάριο επιστροφής του στην Τούμπα, πάντως μοιάζει να είναι «τραβηγμένο».