Το μεγάλο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης με αντίπαλο την Γαλατάσαραϊ αποτέλεσε την καλύτερη ένεση ηθικού για την Φενέρμπαχτσε, με την ομάδα του Βίτορ Περέιρα να παίρνει τη νίκη 2-1 με ανατροπή, πετυχαίνοντας μάλιστα το νικητήριο γκολ στο 94ο λεπτό, και να φτιάχνει την ψυχολογική διάθεση των παικτών της ενόψει του “τελικού” με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης».
Στο ματς των δύο ομάδων στο «Σουκρού Σαράτσογλου» οι πρωταθλητές Ελλάδας θριάμβευσαν με 3-0 έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μασούρα με δύο γκολ και μία ασίστ, με τα καναρίνια” να ζητούν τώρα εκδίκηση για λόγους γοήτρου αλλά και να κλέψουν από τους ερυθρόλευκους το εισιτήριο για τη νοκ-άουτ φάση του Europa League.
Μάλιστα, το σύνθημα νίκης ενόψει της μεγάλης μάχης με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Πέμπτη (25/11, 22:00) το έδωσε ο Μεσούτ Οζίλ, σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης απέναντι στην Γαλατάσαραϊ.
“Πάντα νικούσαμε τη Γαλατασαράι. Τώρα στόχος είναι ο Ολυμπιακός. Ήρθε η ώρα να πάμε, να νικήσουμε και να αφήσουμε άφωνο τον προέδρό τους. Κρατήστε το πραγματικό μεγάλο πάρτι για μετά τη νίκη μας στην Αθήνα”, είπε χαρακτηριστικά ο Οζίλ σε ομιλία του προς τους συμπαίκτες του.
«Σίγουρα είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι, ειδικά με αυτή τη νίκη εδώ μέσα στην Πόλη μας. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές, μου θύμισε το 2012 όταν κερδίσαμε στο μπάσκετ. Ήταν κάτι πολύ μεγάλο, είναι αφιερωμένο σε όλους του Έλληνες. Αυτό που είπα με τα παιδιά, Ελλάδα-Θρύλος-Θρησκεία μέσα στην Τουρκία».
Υπενθυμίζουμε ότι μετά το τέλος του πρώτου αγώνα στο “Σουκρού Σαράτσογλου”, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, είχε δηλώσει στην κάμερα της COSMOTE TV: «Ήταν κάτι πολύ μεγάλο, είναι αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες. Αυτό που είπα με τα παιδιά, Ελλάδα-Θρύλος, Θρησκεία μέσα στην Τουρκία».