Η απομάκρυνση του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ από την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σήμανε την αλλαγή του 4ου προπονητή μετά την απόσυρση του θρυλικού Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, χωρίς να έχει βρει κανείς τη συνταγή για να πλησιάσει τα κατορθώματα του Σκωτσέζου τεχνικού των «κόκκινων διαβόλων».
Η επίσημη ανακοίνωση της απόλυσης του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι γεγονός με την πλειοψηφία των φίλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πανηγυρίζουν για την –έστω και αργοπορημένη – απόφαση της διοίκησης.
Ωστόσο η απομάκρυνση του Νορβηγού από την τεχνική ηγεσία των «κόκκινων διαβόλων» φέρνει και πάλι στην επιφάνεια το φάκελο «προπονητή», υπενθυμίζοντας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πως η αναζήτηση τεχνικού είναι μόνιμη κατάσταση εδώ και 8 χρόνια, από τότε που αποσύρθηκε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
Από το 2013 μέχρι και σήμερα, τα ηνία της ομάδας έχουν αναλάβει 4 διαφορετικοί προπονητές, χωρίς ωστόσο κανένας να καταφέρει να κρατήσει την ομάδα εκεί που την άφησε ο θρυλικός Σκωτσέζος προπονητής.
Η αρχή έγινε με τον Ντέβιντ Μόγες, που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Φέργκιουσον στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα ο νυν τεχνικός της Γουέστ Χαμ ήταν προσωπική επιλογή του Σερ Άλεξ, όμως μετά από 51 μόλις αγώνες αποχώρησε από την ομάδα έχοντας κατακτήσει μόλις ένα Community Shield απέναντι στη Γουίγκαν ενώ άφησε την ομάδα στην 7η θέση και εκτός Ευρώπης.
Αμέσως μετά, τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ο πολύπειρος Λουίς Φαν Χάαλ, ο οποίος παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας για περίπου δύο χρόνια. Την σεζόν 2014/2015,ο Ολλανδός τεχνικός δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο, με την ομάδα να τερματίζει στην 4η θέση. Την επόμενη σεζόν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να μπει ούτε στην 4αδα, με τη Λέστερ να κατακτάει το πρωτάθλημα αφήνοντας τον ποδοσφαιρικό κόσμο άφωνο. Μοναδική παρηγοριά του Φαν Χάαλ η κατάκτηση του FA Cup με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας.
Στις 27 Μαΐου του 2016, αναλαμβάνει την ομάδα ο Ζοσέ Μουρίνιο που θα αποδειχτεί και ο πιο επιτυχημένος από τους δύο προκατόχους του. Ο Πορτογάλος θα παραμείνει στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» για περίπου 2,5 χρόνια και θα κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπειτα από το 2008 και το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Τσέλσι.
Στην πρώτη του χρονιά θα κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ νικώντας με 2-0 τον Άγιαξ, το Λιγκ Καπ απέναντι στη Σαουθάμπτον και το Community Shield κόντρα στην πρωταθλήτρια Λέστερ. Οι τίτλοι ωστόσο θα σιγήσουν τις όποιες φωνές υπήρξαν για την 6η θέση του πρωταθλήματος, αφού η Γιουνάιτεντ βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς. Την επόμενη χρονιά ο Πορτογάλος θα απομακρυνθεί έπειτα από μία ήττα με 3-1 από τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, αφήνοντας την ομάδα στην 6η θέση και το -19 από την κορυφή.
Τη σκυτάλη πήρε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, με τους φίλους των «κόκκινων διαβόλων» να εκφράζουν από την αρχή ανησυχία τους για τον άλλοτε παίκτη της ομάδας. Έπειτα από 149 παιχνίδια με 78 νίκες, 33 ισοπαλίες και 38 ήττες, ο Νορβηγός απομακρύνθηκε από τη θέση του χωρίς να έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί ένα από τα καλύτερα ρόστερ που διέθετε η Γιουνάιτεντ τα τελευταία χρόνια.
Η συντριβή από τη Λίβερπουλ, η ήττα με κάτω τα χέρια από τη Μάντσεστερ Σίτι και ντροπιαστική ήττα από τη Γουότφορντ στο Βίκαρεϊτζ Ρόουντ ξεχείλισε το ποτήρι και θύμισε στους φίλους των «κόκκινων διαβόλων» πως ακόμη ένας προπονητής δεν κατάφερε να πλησιάσει τη θρυλική μορφή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
Ποια θα είναι η συνέχεια για τον πάγκο της Γιουνάιτεντ; Θα καταφέρει ο επόμενος τεχνικός να δώσει μία σταθερότητα στην ομάδα του Μάντσεστερ; Σε κάθε περίπτωση, ο Σερ Άλεξ παρακολουθεί…