Μένοντας πιστή στη συνήθειά της να σκοράρει, εντός έδρας, η Θέλτα πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας, 1-1 με Βιγιαρεάλ, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τα λάθη των γκολκίπερ.

Στο έκτο λεπτό, η Θέλτα απείλησε με κεφαλιά του Σάντι Μίνα και την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Δύο λεπτά αργότερα, η Βιγιαρεάλ απάντησε στις ευκαιρίες, με σουτ του Παρέχο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα μια τελική, στο 9′, σε κεφαλιά του Φόιτ, με τη Θέλτα έχει την κατοχή, αλλά όχι τις προϋποθέσεις για γκολ, αφού Άσπας και Σάντι Μίνα ήταν καλά κλεισμένοι. Αντίθετα, η Βιγιαρεάλ δημιουργούσε ευκαιρίες για να σκοράρει και στο 24′ ο Πένια βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά ο γκολκίπερ της Θέλτα, ο Ντιτούρο, απέκρουσε. Στο 26ο λεπτό, η εξαιρετική ατομική ενέργεια του Νολίτο δεν είχε το επιθυμητό, για τη Βιγιαρεάλ, αποτέλεσμα, αφού ο Ντιτούρο επενέβη αποτελεσματικά. Τελικά, το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 28′. Σε φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων, ο γκολκίπερ Ντιτούρο δεν συγκράτησε την μπάλα, ο Πένια γύρισε στον Παρέχο και εκείνος, σε κενή εστία, έκανε το 0-1. Η Θέλτα προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, με τον Γκαλάν στο 29′, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι. Η Βιγιαρεάλ έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα, με Ντιά και Τριγκέρος, αλλά ο γκολκίπερ Ντιτούρο απέκρουσε και στις δυο περιπτώσεις. Η Βιγιαρεάλ έχασε ακόμη μία ευκαιρία να πετύχει δεύτερο τέρμα με τον Τριγκέρος στο δεύτερο ημίχρονο κι η Θέλτα κατόρθωσε να φτάσει στην ισοφάριση σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που έμεινε πίσω στο σκορ. Από λάθος του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Χερόνιμο Ρούλι ο Μπράις Μέντεθ στο 71ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

ΘΕΛΤΑ: Ντιτούρο, Μουρίγιο (46′ Νέστορ), Γκαλάν, Αϊντό (79′ Φοντάν), Βάσκεθ, Μπελτράν (85′ Γιοκουσλού), Μπράις, Σουάρεθ, Νολίτο (62′ Τσέρβι), Άσπας, Σάντι Μίνα (46′ Γκαγιάρδο)

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Φόιτ (83′ Οριέρ), Πάου Τόρες, Αλμπιόλ, Μορένο (83′ Τσουκουέζε), Τριγκέρος (69′ Μόι Γκόμεθ), Ιμπόρα, Πεδράθα, Πένια (69′ Πίνο), Παρέχο, Μπουλαγιέ Ντιά (83′ Κοκλέν)