Ο Γιώργος Χρυσοστόμου, πρόεδρος της ΚΟΕ απάντησε αναλυτικά, σε όλα όσα καταλογίζονται στην ΚΟΕ για την παροχή χορηγιών σε αθλητές. Τι είπε για την αντίδραση του Μίλαν Τραΐκοβιτς, του Απόστολου Παρέλλη, τους λόγους που λήφθηκε αυτή η απόφαση αλλά και τις επόμενες κινήσεις-αποφάσεις που θα γίνουν από το εκτελεστικό συμβούλιο.
Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0:
«Κατ’ αρχή να πω ότι είναι νέο Solidarity. Δεν είναι αποκοπή χορηγιών. Αυτοί που έχουν λάβει αυτό το Solidarity είναι ένας συγκεκριμένος αριθμός αθλητών. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους αθλητές μας. Από την πρώτη μέρα είμαστε δίπλα τους. Το δείξαμε με πράξεις. Να διευκρινίσω, πως ο Μίλαν ή ο Απόστολος, είναι τέτοιοι αθλητές που δεν τίθεται θέμα για το αν μπορούν να βρεθούν στο Παρίσι. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει να κάνει με αθλητές που έχουν δυνατότητα πρόκρισης και το δεύτερο κριτήριο είναι η επιλογή που γίνεται, στο κατά πόσο υπάρχουν εναλλακτικοί πόροι. Λήφθηκαν αυτές οι αποφάσεις για αθλητές που έχουν περισσότερη ανάγκη», είπε αρχικά και πρόσθεσε για το πως λήφθηκε αυτή η απόφαση:
«Δεν είπαμε ότι δεν έχουν ανάγκη οι αθλητές που έμειναν εκτός αυτού του προγράμματος, ή ότι δεν μπορούν να βρεθούν στο Παρίσι. Αποφασίσαμε ότι θα έπρεπε να στηρίξουμε αθλητές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Δεν λέμε ότι αυτοί που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, δεν έχουν την ανάγκη βοήθειας. Εργαζόμαστε από την πρώτη ημέρα στην ΚΟΕ, να εξευρεθούν πόροι να στηρίξουμε τους αθλητές στον μεγαλύτερο βαθμό. Είμαστε κοντά στους αθλητές και ενημερώναμε από την αρχή. Πρόθεσή μας είναι να βρεθεί λύση. Να υπάρχει ο συντονισμός με την πολιτεία και να στηρίξουμε τους αθλητές μας, δεν  είναι θέμα αντιπαράθεσης. Κατανοούμε πως δεν είναι θέμα να αποδείξουμε ότι είμαστε σωστοί και κάποιοι άλλοι λάθος. Από τη στιγμή που νιώθουν όπως νιώθουν οι αθλητές, θα βρούμε τον τρόπο άμεσα να λήξει το θέμα χωρίς να αδικήσουμε αθλητές που έχουν συμπεριληφθεί. Θα επικοινωνήσουμε με όλους τους αθλητές για να είναι ήρεμοι. Ξέρουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα».
Για το ότι αδικούνται αρκετοί αθλητές με αυτή την απόφαση: «Βεβαίως αδικούνται αρκετοί. Δεν υπάρχουν οι δυνατότητες να στηριχθούν όλοι οι αθλητές. Έχουν δικαίωμα 14 αθλητές σε αυτό το πρόγραμμα και δεν ωφελεί να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση. Έπρεπε να κάνουμε αυτή την επιλογή για να μπορέσουμε να καλύψουμε αυτό το ποσό. Με τα νέα δεδομένα θα πάρουμε αποφάσεις για να είναι ήρεμοι οι αθλητές μας».
Για το αν μιλούμε για ένα ποσό γύρω στα 500 ευρώ τον μήνα: «Δεν θα μπούμε στην διαδικασία αυτή. Μπορεί να είναι και λιγότερο. Είναι πρώιμο αυτό το πρόγραμμα και ευελπιστώ πως σύντομα θα λύσουμε το πρόβλημα. Έπρεπε να πάρουμε την απόφαση για να είναι λογικό το ποσό που θα στηριχθούν».
Για το ότι μειώνει την προσπάθεια των Αθλητών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι: «Κανένας δεν είπε αυτό το πράγμα. Και βεβαίως θα είναι στο Παρίσι. Θα έχω σύσκεψη με το συμβούλιο και το προεδρείο. Ευαισθητοποιήθηκαν και παράγοντες ή αξιωματούχοι εκτός του Αθλητισμού και θα έχει και συνέχεια αυτή η συζήτηση. Χαίρομαι που ο Απόστολος και ο Μίλαν εκφράστηκαν για να μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα» ανέφερε και καταληκτικά είπε:
«Εκτιμούμε ότι πήραμε τις πιο σωστές αποφάσεις με βάση τους αθλητές που είχαμε ενώπιον μας. Μετά από αυτό όμως θα πρέπει να συζητήσουμε στο προεδρείο και στο εκτελεστικό συμβούλιο, να διορθώσουμε αυτό το θέμα. Νιώθουμε και είναι υποχρέωσή μας να πάρουμε τις αποφάσεις και να αναδείξουμε τους αθλητές μας, να νιώθουν την θαλπωρή της Ομοσπονδίας. Εξέφρασα πολλές φορές τη στήριξή μας, πριν προκύψει αυτό το θέμα. Δεν θέλουμε από κανένα αθλητή, να μας πει ευχαριστώ για τη στήριξη που τους δώσαμε και που τους δίδουμε. Είναι υποχρέωσή μας».