Για μείωση του ίδιου του αθλητή και ότι αποτελούν αντικίνητρο για να ενταχθούν νέα παιδιά στον αθλητισμό τονίζει σε ανακοίνωση της η Κυπριακή Ένωση Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Κ.Ε.Σ.Ο.Α.) με αφορμή των αποκλεισμό πρωτοκλασάτων αθλητών από τις υποτροφίες για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με έκπληξη αλλά και με λύπη μας έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς απόφασης της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (Κ.Ο.Ε.) να μην ενταχθούν στο πρόγραμμα Olympic solidarity πρωτοκλασάτοι αθλητές μας οι οποίοι αποτελούν την βάση της Ολυμπιακής μας ομάδας για το 2024 στο Παρίσι. Τέτοιες αποφάσεις πέραν του γεγονότος ότι μειώνουν τον ίδιο τον αθλητή αποτελούν αντικίνητρο για να ενταχθούν νέα παιδιά στον αθλητισμό.
Ευτυχώς που στέκεται δίπλα τους ο ΚΟΑ με τα διάφορα Εθνικά προγράμματα αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος στήριξε την Ολυμπιακή μας ομάδα με σημαντικά ποσά. Ευελπιστούμε ότι η Κ.Ο.Ε. θα αναθεωρήσει την θέση της και οι κορυφαίοι μας αθλητές που δεν συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα θα ενταχθούν κανονικά στο Olympic solidarity για το καλό του αθλητισμού στο τόπο μας».