Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός θέλει να αποχωρήσει άμεσα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να βρει μία ομάδα στην οποία θα έχει βασικό ρόλο έτσι ώστε να διεκδικήσει μία θέση στην ομάδα των «τριών λιονταριών» στο Μουντιάλ.
Οι συζητήσεις ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Λίνγκαρντ δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, με τους «κόκκινους διαβόλους» να προσφέρουν νέο συμβόλαιο με μικρότερες απολαβές από το ήδη υπάρχον στον Άγγλο μεσοεπιθετικό.
Ο «JLingz» αρνήθηκε και πλέον θέλει να φύγει άμεσα από την ομάδα, με τα ρεπορτάζ στην Αγγλία να μιλάνε ακόμα και για αποχώρησή του τον Ιανουάριο, με στόχο μία θέση στο Μουντιάλ. Ο 28χρονος θέλει να βρει μία ομάδα, στην οποία θα έχει βασικό ρόλο, έτσι  ώστε να αποκτήσει χρόνο συμμετοχής και να κερδίσει μία θέση στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στα γήπεδα του Κατάρ.
Για την περίπτωσή του ενδιαφέρονται τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η Μίλαν, με το συμβόλαιο του παίκτη να λήγει στο τέλος της σεζόν και τη Γιουνάιτεντ να θέλει να βάλει έστω και λίγα χρήματα στο ταμείο της από την πώλησή του.