Τι και αν πλέον έχει… σχεδόν βρει θέση βασικού και στην Εθνική Αγγλίας; Τι και αν ο Μικέλ Αρτέτα τον θεωρεί αναπόσπαστο μέλος των πλάνων του στην Άρσεναλ; Ο Μπουκάγιο Σάκα δεν έχει «ταβάνι», και κάθε φορά που αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ φροντίζει να καταρρίψει και ένα ρεκόρ… Όπως αυτό του 1939!
Πρόκειται πλέον για το νεότερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Αγγλίας στον 21ο αιώνα που σκοράρει σε τρία συνεχόμενα ματς με την φανέλα της! Έναν παίκτη που παρά το γεγονός πως το καλοκαίρι αμφισβητήθηκε σε μεγάλο βαθμό επειδή επέλεξε την λάθος γωνία στον τελικό του EURO 2020, κατάφερε να αποδείξει με την δουλειά και το ταλέντο του, πως το ποδόσφαιρο είναι στιγμές, και πως αυτή είναι η… δική του!
Στο ματς απέναντι στο Σαν Μαρίνο και στο ευρύ 10-0 της Αγγλίας, πράγμα που σηματοδότησε και την μεγαλύτερη νίκη της από το 1964, ο Μπουκάγιο Σάκα βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα, πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και το ρεκόρ που «άγγιξε» σαφώς και επισκιάζει λίγο το μεγάλο κατόρθωμα του Χάρι Κέιν, που αποτελεί τον 3ο σκόρερ στην ιστορία των «τριών Λιονταριών».
Και αυτό διότι ο Μπουκάγιο Σάκα είναι και… επίσημα, ο νεότερος σκόρερ της Εθνικής του ομάδας σε τρία συνεχόμενα ματς, από το 1939. Πριν από 82 χρόνια, μόνο ο Τόμι Λότον που αγωνιζόταν στην Έβερτον  και αγωνίστηκε μετά από 15 χρόνια στην Άρσεναλ, είχε καταφέρει κάτι ανάλογο.
Έκτοτε κανένας άλλος, πράγμα λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για ένα… 20άχρονο παιδί που καθιερώθηκε νωρίς στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Το χαμόγελό του κατά την διάρκεια του πανηγυρισμού μιλάει από μόνο του. Όπως και η αγκαλιά του με τον «παιδικό» του φίλο και… ανέκαθεν συμπαίκτη του σε… όλα, Έμιλ Σμιθ Ρόου!