Παρόλο ότι δεν ενδιαφέρει και ιδιαίτερα πλέον, κατά πόσο θα είναι ή όχι στον πάγκο της Εθνικής Κύπρου, ο κύριος Κωστένογλου, με αφορμή κάποιες «τρίτες» απόψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δίνεται η ευκαιρία για μία ξεκάθαρη τοποθέτηση και αν θέλετε απάντηση στους «τρίτους»
Βγήκαν που λέτε στα ΜΜΕ και υποστήριξαν ότι γίνονται αφοριστικά σχόλια και παρόμοια κριτική, σε βάρος του ομοσπονδιακού προπονητή.
Χωρίς ωστόσο, αυτοί οι οποίοι εξέφρασαν την άποψη, να βρουν κάποιο επιχείρημα, το οποίο θα δικαιολογήσει τη θέση τους.
Αν π.χ μας έλεγαν ότι αδικείται ο Κωστένογλου, επειδή η Εθνική ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Αν μας έλεγαν ότι δεν ευθύνεται ο προπονητής για την πορεία της ομάδας ή αν μας έλεγαν, ότι είναι από συγκυρίες που ήρθαν τα αποτελέσματα ή ότι η Εθνική μας αδικήθηκε από άλλους παράγοντες, τότε θα το συζητούσα.
Η κριτική που έχει γίνει στον ομοσπονδιακό προπονητή, στηρίζεται σε συγκεκριμένες παραμέτρους.
1. Το κακό ποδόσφαιρο που αποδίδει η Εθνική.
2. Το κακό αγωνιστικό της στήσιμο στο γήπεδο.
3. Η αποτυχία της ομάδας να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Υπάρχει αμφιβολία δηλαδή για τις παραμέτρους αυτές; Αμφιβάλλει επίσης κάποιος, ότι είναι ευθύνη του προπονητή τα πιο πάνω;
Όταν ασκείται κριτική με επιχειρήματα, όποιος διαφωνεί, οφείλει να βρει τα δικά του επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τη δική του άποψη.


Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου (βλέπε Πρέμιερ Λιγκ) εδώ και μήνες, έχουν κυριολεκτικά…βγάλουν το λάδι στον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Μιλάμε για κριτική εντελώς ισοπεδωτική, για ένα προπονητή, η ομάδα του οποίου ακόμα έχει πιθανότητες να διεκδικήσει την 1η θέση.
Καθημερινά, γράφεται και προβλέπεται η απόλυση του. Βρήκαν μάλιστα και τους υποψήφιους αντικαταστάτες του.
Τα επιχειρήματα της ανελέητης κριτικής κατά του Σόλσκιερ, είναι η αστάθεια στην απόδοση της Γιουνάιτεντ, η βαριά ήττα από τη Λίβερπουλ καθώς επίσης του καταλογίζεται αδυναμία να αξιοποιήσει το ρόστερ της ομάδας.
Ε, να μην φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι αξίζει η κριτική στον Σόλσκιερ και αντίθετα, αδικείται ο Κωστένογλου!

Μιχάλης Παπαγεωργίου