Ο Πελέ δεν έπεσε ποτέ μέσα στις προβλέψεις που έκανε για τους διαδόχους του και ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν πήγε πίσω. Σε αυτόν το δρόμο βάδισε ο Λιονέλ Μέσι και μάλιστα μαζικά, αφού το 2015 κλήθηκε να κάνει δέκα επιλογές ποδοσφαιριστών που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια κι έπεσε έξω σχεδόν σε όλες.
Η Adidas ετοίμασε την καμπάνια «Backed by Messi» και ζήτησε από τον Αργεντινό δέκα ονόματα εκκολαπτόμενων ποδοσφαιριστών τους οποίους είχε ξεχωρίσει εκείνη τη στιγμή. Ο γερμανικός κολοσσός αθλητικού υλικού έστειλε ένα ζευγάρι από τα Messi 15 σε αυτούς τους δέκα παίκτες και τους έχρισε μέλη της «Team Messi».
Η καμπάνια περιελάμβανε προωθητικές ενέργειες, νέα και αναλύσεις των νεαρών παικτών που βρίσκονταν στα πρώτα επαγγελματικά βήματά τους, όμως σύντομα η καμπάνια αναγκάστηκε να σταματήσει, αφού σχεδόν κανείς τους δεν έκανε την αναμενόμενη καριέρα.

Στην Αγγλία βρίσκονταν αρκετοί παίκτες της επιλογής του Μέσι το 2015, οι οποίοι δεν έκαναν μεγάλη καριέρα. Ο Κένεντι είχε μόλις αποκτηθεί από τη Φλουμινένσε, ωστόσο μέχρι σήμερα παραχωρείται δανεικός σε διάφορες ομάδες και απασχολεί και για εξωαγωνιστικούς λόγους. Ο Ζερεμί Μπογκά ήταν ένας ταχύτατος εξτρέμ των ακαδημιών των «μπλε», ο οποίος έπειτα από διάφορους δανεισμούς τα πηγαίνει περίφημα στη Σασουόλο από το 2018. Ο Τζέιμς Γουίλσον απασχόλησε για ένα διάστημα τα αγγλικά ΜΜΕ, έχοντας πάρει ορισμένα παιχνίδια ως βασικός τις προηγούμενες σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως στα 25 αγωνίζεται στην Πορτ Βέιλ της League Two.

Ο Τζέιμς Γουίλσον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Μίντλεσμπρο για το League Cup 2015-2016 στο "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ | Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Οι επιλογές του Μέσι ήταν εξίσου άσχημες και στις υπόλοιπες χώρες. Ο Ακούρσιο Μπεντιβένια είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση, αφού ο Ιταλός εξτρέμ έκανε μια καλή σεζόν στα 18 του στην Παλέρμο κι έκτοτε βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση, φτάνοντας φέτος μέχρι την Ιμολέζε στη Serie C. Ο Αμερικανός εξτρέμ Κίρι Σέλτον έκανε εντυπωσιακή σεζόν με το πανεπιστήμιο του Όρεγκον Στέιτ το 2014, ωστόσο όταν βρέθηκε σε επαγγελματικό επίπεδο δεν κατάφερε να ανταπεξέρθει και δη όταν πήγε στην Ευρώπη για την Πάντερμπορν. Μία ιδιαίτερη επιλογή ήταν αυτή του Αμερικανού επιθετικού Γκιάσι Ζάρντες που ήταν ήδη 24 ετών. Πλέον κι αυτός έχει μια αξιοπρεπή καριέρα στο MLS, αλλά όχι κάτι παραπάνω.
Ο Μαξουέλ Κορνέ ήταν μία από τις επιλογές που δεν εξέθεσαν τον Μέσι, αφού για χρόνια ήταν βασικό αριστερό εξτρέμ της Λιόν, έχει διεθνείς συμμετοχές με την εθνική Γαλλίας και πέρυσι πήρε μεταγραφή 15.000.000 ευρώ στην Μπέρνλι. Ο Αλεκσέι Μιραντσούκ έκανε μια αντίστοιχη καριέρα από το 2015 μέχρι σήμερα, παίζοντας με επιτυχία στη Λοκομοτίβ Μόσχας μέχρι το 2020, όταν πήρε μεταγραφή στην Αταλάντα, όντας βασικός οργανωτής και της εθνικής Ρωσίας.

Ο Τίμο Βέρνερ με τη φανέλα της Τσέλσι σε αναμέτρηση της Premier League κόντρα στην Σαουθάμπτον | 2 Οκτωβρίου 2021

Η πιο πετυχημένη επιλογή του Μέσι αναμφισβήτητα είναι ο Τίμο Βέρνερ. Ο Γερμανός επιθετικός είχε εμφανιστεί ως 17χρονο wonderkid το 2013 στη Στουτγκάρδη, πήρε την πρώτη μεταγραφή τρία χρόνια αργότερα στη Λειψία υπό τον τίτλο του “προδότη” και ύστερα από 95 γκολ σε 159 εμφανίσεις κατέληξε στην Τσέλσι το 2020-2021, με την οποία έφτασε μέχρι την κατάκτηση του Champions League.
Στη λίστα βρίσκεται και ο Ρόνι Λόπες, ο οποίος αποκτήθηκε ως δανεικός το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό.