Το SDNA γράφει για τον αρχηγό της Εθνικής Κύπρου και της Ανόρθωσης, τον «ομφάλιο λώρο» που τον συνδέει με τον τεχνικό της «Κυρίας», το ανέβασμα της…μετοχής και τα επόμενα βήματα του.
Όπως συμβαίνει σε κάθε μεταγραφική περίοδο, έτσι και σε αυτή που έρχεται, θα υπάρξουν ομάδες της Super League που θα στρέψουν τις…κεραίες τους προς την κυπριακή αγορά για την ενίσχυση του ρόστερ τους.
Το τάιμινγκ που διανύουμε ένας από τους πιο ενδιαφέροντες παίκτες στο «νησί της Αφροδίτης», ακούει στο όνομα, Κωστάκης Αρτυματάς.
Παίκτη που ασφαλώς και έχουν υπόψιν τους στις εγχώριες ποδοσφαιρικές πολιτείες.
O αρχηγός της Εθνικής Κύπρου μένει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι από την Ανόρθωση.
Κάτι που επί της ουσίας σημαίνει πως από την 1η Ιανουαρίου του 2022 είναι ελεύθερος να συζητήσει και να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του.
Στην Ανόρθωση δεδομένα θα επιδιώξουν να τον «δέσουν» στο ρόστερ μέσω ενός νέου συμβολαίου.
Ο 28χρονος αμυντικός μέσος αποτελεί παίκτη – «κλειδί» με 16 συμμετοχές τη φετινή σεζόν κι όλες 90λεπτες (!) παρακαλώ.
Παρεμπιπτόντως, διαθέτει προϋπηρεσία και στο ελληνικό πρωτάθλημα, παίζοντας ως δανεικός από τον ΑΠΟΕΛ στην Κέρκυρα τη σεζόν 2017-18 με 25 συμμετοχές στη Super League ως παίκτης των «Φαιάκων».
Έπειτα απ΄ τη μεταγραφή του στην Ανόρθωση το καλοκαίρι του ΄19, βλέπει τη…μετοχή του να διαγράφει ανοδική πορεία.
Καθοριστικό ρόλο για αυτό έπαιξε ο κόουτς Τιμούρ Κετσπάγια.
Ο Γεωργιανός κόουτς του έδωσε ευκαιρίες, τον θεωρεί «πουλέν» του, τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια κι έχει ήδη εισηγηθεί στη διοίκηση την επέκταση του συμβολαίου του, ώστε να κοπεί το συντομότερο η…όρεξη σε ομάδες που καραδοκούν για την απόκτησή του εν όψει Ιανουαρίου ή και ενδεχομένως με φόντο το καλοκαιρινό παζάρι.
Σημειωτέων πως Αρτυματάς και Κετσπάγια δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους συνυπάρχουν στην ίδια ομάδα, καθώς ήταν μαζί και στο ΑΠΟΕΛ την σεζόν 2015-2016.
Τον Γενάρη που έρχεται ο διεθνής μέσος θα βρεθεί σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της καριέρας του και θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει στην Ανόρθωση, ή θα βάλει σε προτεραιότητα να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό στην καριέρα του.