Μπορεί να πέρασε από τον πάγκο της ΑΕΚ, να γνωρίζει την ιδιαιτερότητα της καυτής έδρας που ονομάζεται Αρένα, όμως δεν έχει καμία σχέση η ομάδα που κοούτσαρε πέρσι ο Σωφρόνης με τη σημερινή.
Το δείχνει άλλωστε και το ρόστερ της σημερινής ομάδας του Νταβίντ Καταλά. Στην 11άδα της παίζουν και δεν παίζουν 2-3 παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε ο νυν προπονητής του ΑΠΟΕΛ.
Παίζει σίγουρα, ο Ιβάν Τρισκόφσκι. Συνήθως παίζει και ο Ακοράν, ενώ συμμετοχές έχει και ο Τάντι.
Από εκεί και πέρα, μιλάμε για μία νέα ομάδα με τεράστια ποιότητα. Τα αποτελέσματα της φετινής ΑΕΚ και οι πλείστες εμφανίσεις της, είναι γνωστές και τις γνωρίζει ο Αυγουστή, ώστε να παρατάξει πανέτοιμη τη δική του ομάδα, στο ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας.
Για τη σημερινή ΑΕΚ, ισχύει ότι για να την νικήσει μία ομάδα και δη στην έδρα της , είναι υποχρεωμένη να κάνει το τέλειο ματς.
Μόνο έτσι, επιβιώνει κάποιος στη μάχη της Αρένα και θυμίζουμε ότι πλην της πρεμιέρας και την ισοπαλία με τη Δόξα, με διαφορετικό όμως ρόστερ, η ΑΕΚ νίκησε την Ομόνοια, τον Ολυμπιακό, την ΠΑΕΕΚ και τον Εθνικό Άχνας .
Μάζεψε 13 βαθμούς σε 5 αγώνες και δέχτηκε μόλις δύο γκολ. Μία εξαιρετική επίδοση-δείγμα του πόσο ξέρει να αξιοποιεί τον παράγοντα της έδρας.
Πως θα απαντήσει η τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ μπροστά στα πιο πάνω πλεονεκτήματα, είναι καθαρά θέμα σωστής προετοιμασίας και τακτικής.
Θα χρειαστεί να υπερβάλουν εαυτούς όσοι θα αποτελέσουν την 11άδα του ΑΠΟΕΛ, με το Σωφρόνη να κάνει λόγο για ένα αντίπαλο ο οποίος αν σε βρει απροετοίμαστο ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκοράρει.
Άρα λοιπόν, χρειάζεται να βρει αντίδοτο και βασικά, απαιτείται αποτελεσματική αντίδραση σε όλες τις γραμμές.
Το 3-5-2 κόντρα στο 4-4-2 θα είναι ενδιαφέρον στοιχείο στη μεγάλη αναμέτρηση. Η ΑΕΚ με πολύ δυνατές τις δύο ακραίες γραμμές όπου συνδυάζει ταχύτητα και ποιότητα, συνήθως από εκεί φτιάχνει το παιχνίδι της.
Το ΑΠΟΕΛ από την άλλη, με το δικό του στυλ παιχνιδιού βασισμένο στην ταχύτητα που δίνει ο Οκριασβίλι σαν επιθετικός κεντρώος όπως επίσης την ταχύτητα του Νατέλ στην επίθεση θα κληθεί να σταματήσει την αντίπαλη ομάδα.
Ήδη στον Αρχάγγελο, ο Σωφρόνης προσπαθεί να μεταφέρει την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουν οι παίκτες του, θυμίζοντας τους όλο και πιο συχνά, ότι θα βρουν μπροστά τους ένα αντίπαλο που θεωρείται και είναι μία συμπληρωμένη ομάδα.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://balla.com.cy/2021/11/17/ayti-einai-i-poini-ston-sooyza/