Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κέρδισε ούτε set στο ντεμπούτο του στα φετινά ΑΤΡ Finals και μπήκε από την 1η αγωνιστική των ομίλων, σε δεινή θέση όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση. Την Τετάρτη (17/11) θέλει μόνο τη νίκη κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.
Ο Έλληνας πρωταθλητής γνώρισε την 4η ήττα του στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις του στο Tour, με τον Αντρέι Ρούμπλεφ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να κάνει ποδαρικό με το δεξί στο Τορίνο.
Μετά από μια ώρα και 32 λεπτά αγώνα, ο Ρώσος, Νο5 τενίστας στον κόσμο, επικράτησε του Τσιτσιπά με 6-4, 6-4 και έκανε το 1-0 στο Group B, πιάνοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην κορυφή του ομίλου.
Ο Ρούμπλεφ βρέθηκε σε καταπληκτική ημέρα πίσω από το σερβίς του και κατάφερε να πιέσει τον Τσιτσιπά όποτε χρειάστηκε, κάνοντας από ένα break σε κάθε set. Μάλιστα, σε δέκα service games του, δεν είδε τον 23χρονο Έλληνα ούτε μια φορά να φτάνει σε break point.
Δυο sets… deja-vu, με τον Ρώσο να κάνει break στο 5ο game και τις δυο φορές (3-2) και να διατηρεί στη συνέχεια το προβάδισμά του.
Ο Τσιτσιπάς κέρδισε μόλις 46/75 πόντους πίσω από το σερβίς του και δεν μπόρεσε να καταλαγιάσει την ορμή του αντιπάλου του, ο οποίος ήταν πιο αποφασισμένος στην πρεμιέρα του στο τουρνουά και έφτασε ελεγχόμενα στην straight sets επικράτηση.
Ο Ρούμπλεφ κέρδισε 37/41 πόντους πίσω από το 1ο σερβίς του και με 2/7 break points πήρε το maximum από τον αγώνα.
Μόλις 13 τα αβίαστα λάθη του Ρώσου, σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά ο οποίος υπέπεσε σε 27, μη μπορώντας να ελέγξει το παιχνίδι του Ρούμπλεφ από τη βασική γραμμή.
Την Τετάρτη ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ και ψάχνει οπωσδήποτε τη νίκη, για να μείνει ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μείνει πρόωρα εκτός διοργάνωσης. Ρούμπλεφ και Τζόκοβιτς θα τεθούν αντιμέτωποι, με φόντο την πρωτιά στο Group B.