Η φάση των ομίλων της προκριματικής φάσης της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ φτάνει απόψε στο τέλος της, με τα τελευταία εισιτήρια για την τελική φάση και τα μπαράζ να αποκτούν κάτοχο.
Στον 4ο όμιλο, η Φινλανδία βρίσκεται στο +2 από την Ουκρανία αλλά υποδέχεται την αδιάφορη μεν, ανώτερη δε Γαλλία, ψάχνοντας τη μεγάλη νίκη που θα την στείλει στα playoffs. Οι Ουκρανοί από τη μεριά τους φιλοξενούνται από την επίσης αδιάφορη Βοσνία και χρειάζονται μόνο νίκη για να μπορούν να ελπίζουν.
Στον 5ο όμιλο, οι αναμετρήσεις Ουαλία-Βέλγιο και Τσεχία-Εσθονία θα… βγάλουν τον 2ο, με τους Βρετανούς να χρειάζονται έστω έναν βαθμό για να τα καταφέρουν. Ωστόσο, και οι Ουαλοί, και οι Τσέχοι θα βρεθούν όπως και να ‘χει στα μπαράζ, χάρη στα αποτελέσματά τους στο Nations League!
Η μόνη διαφορά είναι στο ότι ο 2ος θα έχει την ευκαιρία για καλύτερη κλήρωση, συνεπώς οι Τσέχοι θα κοιτάξουν να νικήσουν με όσα περισσότερα γκολ μπορούν και… θα περιμένουν.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται στο 7ο γκρουπ. Το μοναδικό όπου χρειάστηκε να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική για να κριθεί και η πρωτιά! Η Ολλανδία, με 20 βαθμούς, φιλοξενεί τη Νορβηγία, που έχει 18 και βρίσκεται πίσω στην ισοβαθμία με τους Τούρκους.
Οι τελευταίοι φιλοξενούνται από το αδιάφορο Μαυροβούνιο και με νίκη είναι σίγουρα στη δυάδα, ενώ οι «οράνιε» περνούν απλά αν δεν χάσουν.
Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τη Νορβηγία, που χρειάζεται οπωσδήποτε καλύτερο αποτέλεσμα από την Τουρκία, ή έστω νίκη που θα της βελτιώσει και τη διαφορά τερμάτων. Ασφαλώς στο Ρότερνταμ, τον πρώτο λόγο τον έχει η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ…
Αδιάφορο ασφαλώς είναι το Γιβραλτάρ-Λετονία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Φινλανδία-Γαλλία (21:45)
Βοσνία-Ουκρανία (21:45)
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Τσεχία-Εσθονία (21:45)
Ουαλία-Βέλγιο (21:45)
7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ολλανδία-Νορβηγία (21:45)
Μαυροβούνιο-Τουρκία (21:45)
Γιβραλτάρ-Λετονία (21:45)