Το Καμερούν πήρε το μεγάλο ντέρμπι της Αφρικής με αντίπαλο την Ακτή Ελεφαντοστού και την απέκλεισε στο 2ο προκριματικό γύρο. Πρόκριση και για Τυνησία. Οι δέκα ομάδες της τελευταίας προκριματικής φάσης.
Το μεγάλο παιχνίδι του 4ου προκριματικού ομίλου της αφρικανικής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 έδωσε στο Καμερούν την πρόκριση στον 3ο γύρο και άφησε εκτός διοργάνωσης την Ακτή Ελεφαντοστού.
Η νίκη με 1-0 των «αδάμαστων λιονταριών» οδήγησε σε προσπέραση στη βαθμολογία στην 6η και τελευταία αγωνιστική, με συνέπεια οι «ελέφαντες» να απουσιάσουν από την τελική φάση του Μουντιάλ για δεύτερο σερί τουρνουά, ύστερα από τις τρεις διαδοχικές παρουσίες τους χάρη στη “χρυσή γενιά” τους.
Ο Καρλ Τοκό Εκαμπί με σουτ μέσα από την περιοχή στο 21ο λεπτό νίκησε τον Σιλβάν Γκμποουό και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, το οποίο κράτησαν μέχρι τέλους, με συνέπεια να προκριθούν και να βάλουν τις βάσεις για ένα μεγάλο πάρτι στη Γιαουντέ.
Στον 3ο προκριματικό γύρο θα βρεθεί και η Τυνησία, η οποία επιβλήθηκε με 3-1 της Ζάμπια. Σε συνδυασμό με την εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 της Ισημερινής Γουινέας από τη Μαυριτανία (με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά του Άρη να σκοράρει), οι Τυνήσιοι ξέφυγαν με δύο βαθμούς και κατέκτησαν την 1η θέση του 2ου ομίλου.
Οι δέκα ομάδες που κέρδισαν τους δέκα ομίλους του 2ου προκριματικού γύρου θα χρειαστεί να συμμετάσχουν σε ακόμα ένα γύρο για να πάρουν το εισιτήριο για το Κατάρ. Αυτός περιλαμβάνει διπλά νοκ άουτ παιχνίδια και οι πέντε νικητές θα πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι δέκα ομάδες του 3ου προκριματικού γύρου

Αλγερία

Τυνησία

Νιγηρία

Καμερούν

Μάλι

Αίγυπτος

Γκάνα

Σενεγάλη

Μαρόκο

ΛΔ Κονγκό*

* Το Μπενίν έκανε ένσταση για τον αγώνα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, επειδή η τελευταία έκανε μία μη επιτρεπόμενη αλλαγή στο μεταξύ τους παιχνίδι. Αν δικαιωθεί από τη FIFA, θα πάρει τη θέση της στον 3ο προκριματικό γύρο.