Είναι συνονόματοι, μόνο ως προς το υποκοριστικό. Ο ένας είναι ο μοναδικός Έλληνας τερματοφύλακας μαζί με τον Αντώνη Νικοπολίδη που έχει αγωνιστεί στους «8» του Champions League στον 21ο αιώνα.
Ο άλλος υπήρξε επίσης τερματοφύλακας, αλλά έδρεψε δάφνες ως ο πιο επιτυχημένος παίκτης σε αγωνίσματα του Survivor. Γνωρίζονται από παλιά και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας κάτι πρωτοποριακό.
Ο Σάκης (Διονύσης) Χιώτης και ο Σάκης (Θανάσης, αποκάλυψη!) Κατσούλης παρουσιάζουν τη Nuevo Goalkeeper Academy στο Gazzetta.
Τους επισκεφτήκαμε στις εγκαταστάσεις της N.G.A. για να τους συναντήσουμε και να τους παρακολουθήσουμε επί το έργον. Η εξειδικευμένη για τερματοφύλακες ακαδημία λειτουργούσε λιγότερο από ένα μήνα, παρόλα αυτά δεν υπήρχε το παραμικρό ψεγάδι από πλευράς οργάνωσης.
Η προπόνηση των παιδιών άρχιζε στις έξι, όμως όλα τα απαραίτητα όργανα είχαν τοποθετηθεί από νωρίς. Οι κώνοι, οι σκάλες, τα φουσκωτά, τα τραμπολίνο, περίμεναν τους μικρούς επίδοξους γκολκίπερ να διδαχθούν τα μυστικά της θέσης.
Πριν συμβεί αυτό, οι δύο φίλοι και προπονητές παρουσίασαν το πλάνο της συνεργασίας τους και τους στόχους του εγχειρήματός τους.
Σάκης Χιώτης: «Η σχολή μας απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών μέχρι παιδιά… 40 ετών! Είναι ένα καινούργιο εγχείρημα κάτι το πρωτοποριακό για τη θέση του τερματοφύλακα. Γίνεται εξειδικευμένη προπόνηση σε θέματα που αφορούν τόσο την τεχνική όσο και τη φυσική κατάσταση του τερματοφύλακα.
Φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε έναν υπερσύγχρονο χώρο με καινούργιο χλοοτάπητα νέας γενιάς, χωρίς καουτσούκ με φελλό που είναι πολύ καλύτερο για τους κραδασμούς, για τα πεσίματα, για τα καψίματα. Προς το παρόν λειτουργούμε κάθε Τρίτη και Πέμπτη, αλλά σκεφτόμαστε να βρούμε και έναν άλλο χώρο ώστε να καλύψουμε μεγαλύτερο μέρος της Αττικής».

– Λένε ότι ο τερματοφύλακας πρέπει να κουβαλάει τρέλα. Πόσο σημαντικός είναι ο παράγοντας της ψυχολογίας, ειδικά από τη στιγμή που δουλεύετε με νέα παιδιά;
Χιώτης: «Το πιο βασικό είναι το θέμα της ψυχολογίας. Είναι ελάχιστοι τερματοφύλακες που μπορούν να ξεπεράσουν τόσο εύκολα ένα λάθος και ειδικά σε ένα σημαντικό αγώνα. Εκεί παίζει ρόλο ο προπονητής τερματοφυλάκων ο οποίος πρέπει να το διορθώσει αυτό σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να έρθει το επόμενο παιχνίδι. Θα σας πω ένα παράδειγμα.
Σε μία προπόνηση συνειδητοποίησα ότι είχα να κάνω με ένα παιδί φοβισμένο, το οποίο στην ουσία δίσταζε μήπως κάνει κάποιο λάθος. Του είπα να παίξει ελεύθερα, ας κάνει λάθος δεν πειράζει, απλώς είναι προπόνηση. Ήρθε ανακουφισμένο μετά το τέλος της προπόνησης και όταν τον ρώτησα γιατί ήταν έτσι στο ξεκίνημα, μου λέει «κόουτς, ξέρεις, ένας άλλος προπονητής όταν έκανα λάθος μου φώναζε».
Όλοι κάνουν λάθη δεν υπάρχει κανείς που να μην κάνει πόσο μάλλον τα παιδάκια τα οποία έρχονται εδώ για να μάθουν».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ