Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αρχίζει το βράδυ της Δευτέρας (15/11, 22.00) την προσπάθειά του στο ATP Finals και αντιμετωπίζει τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Η ώρα για το τελευταίο τουρνουά της χρονιάς έφτασε για τους κορυφαίους οκτώ τενίστες της σεζόν, ανάμεσα στους οποίους είναι φυσικά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.
Ο 23χρονος Έλληνας αρχίζει το βράδυ της Δευτέρας (15/11, 22.00,) την προσπάθειά του στο ATP Finals και αντιμετωπίζει τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Το μεγάλο ερώτημα της βραδιάς είναι η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται το Νο4 της Παγκόσμιας κατάταξης.
Ο Στεφ αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον αγκώνα εδώ και καιρό. Αυτός ήταν και ο λόγος που το τελευταίο διάστημα δεν μπορεί να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του και ήταν ο λόγος που εγκατέλειψε στον αγώνα του με τον Ποπίριν στο Paris Masters.
Εκείνος δήλωσε ότι η κατάστασή του είναι καλύτερη και ότι ελπίζει να μπορέσει να αποδώσει όπως μπορεί. Δεδομένα είναι κάτι που το θέλει και μένει να φανεί εάν η αποθεραπεία σε συνδυασμό με την ξεκούραση τον βοήθησαν.
Βέβαια, το έργο του απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ, ακόμα και απόλυτα καλά να είναι, μόνο ως εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάντοτε δίνει μεγάλες μάχες με τον Ρώσο, ο οποίος βρίσκεται στο Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης.
Συνολικά, οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι επτά φορές με τον Τσιτσιπά να μετρά τέσσερις νίκες και τον Ρούμπλεφ τρείς. Ο 23χρονος Έλληνας ήταν εκείνος που πανηγύρισε στην τελευταία τους αναμέτρηση η οποία ήταν στον τελικό του Masters στο Μόντε Κάρλο.
Σε επίπεδο ATP Finals οι δυο τους αναμετρήθηκαν πέρσι στο Λονδίνο όπου και εκεί είχε επικρατήσει ο Τσιτσιπάς με 2-1 σετ σε ένα κλειστό παιχνίδι. Μένει να δούμε τι θα συμβεί το βράδυ, αυτή τη φορά στο Τορίνο.