Ο Φερνάντο Σάντος ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα της Πορτογαλίας από τη Σερβία και εξέφρασε την πίστη για πρόκριση στο Μουντιάλ, έστω και μέσω… playoffs.
Απογοητευμένος από την ήττα της Πορτογαλίας από τη Σερβία (1-2), που τη στέλνει να διεκδικήσει μέσω playoffs την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, παρουσιάστηκε ο Φερνάντο Σάντος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η ομάδα του θα πάει στο Κατάρ.
«Σκοράραμε νωρίς, αλλά μετά υποχωρήσαμε πολύ. Οι παίκτες μου προσπάθησαν, αλλά δεν κάναμε το παιχνίδι μας. Η Σερβία ήταν καλύτερη, εμείς παίξαμε με φόβο και άγχος. Στο DNA μας ήταν να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας, αλλά δεν την είχαμε. Η ευθύνη για την εικόνα μας είναι δική μου», τόνισε ο άνθρωπος που οδήγησε την Πορτογαλία στην κατάκτηση του Euro το 2016.
«Θα είμαστε στο Κατάρ. Ξέρουμε πως δεν κάναμε το καθήκον μας, αλλά θα προκριθούμε. Πάντα παίζαμε για να κερδίσουμε και σκεφτόμασταν επιθετικά. Όμως αυτό πάντα δεν λειτουργεί θετικά. Αναλαμβάνω την ευθύνη και πιστεύω πως έχουμε ό,τι χρειάζεται για να πάρουμε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο», πρόσθεσε.