Μαζί μας σήμερα Κυριακή (14/11) ο παλαίμαχος άσος και νυν τεχνικός ποδοσφαίρου, Γιάννης Ταραλίδης.

Ο «Τάρα» μιλώντας ανάμεσα σε άλλα σχολίασε και τα δεδομένα στην Α’ Κατηγορία με τα φαβορί για τον τίτλο και τις ομάδες που έμειναν πίσω στη βαθμολογία.

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ

Μετά από εννιά αγωνιστικές έχει ξεκαθαρίσει το σκηνικό για τον τίτλο στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας ή όχι;

«Όχι, τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο, ακόμα υπάρχει αρκετός δρόμος. Νομίζω ότι κάθε χρόνο αυτές οι ομάδες που βρίσκονται νωρίς στην πρώτη εξάδα στη συνέχεια βρίσκονται κάπου αλλού, αν όχι στη θέση τους. Διότι αργότερα υπάρχουν ανακατατάξεις γιατί υπα΄ρχουν απώλειες βαθμών. Άρα θα πρέπει να περιμένουμε αρκετό χρόνο ακόμη».

ΟμόνοιαΑνόρθωση και ΑΕΛ βρίσκονται πίσω στη βαθμολογία. Φταίει η παρουσία τους στην Ευρώπη για αυτό;

«Δώσανε ναι μεγάλη έμφαση στο να πετύχουν κάποια θετικά αποτελέσματα στην Ευρώπη και να λάβουν κάποια έσοδα στο ταμείο τους. Δώσανε μεγαλύτερη έμφαση εκεί παρά στο πρωτάθλημα, κάτι που φάνηκε από τα αποτελέσματα και από την κόπωση των παικτών. Φάνηκαν και άτυχοι σε κάποια παιχνίδια. Θεωρώ ότι στη συνέχεια αυτές οι ομάδες λόγω του ότι έχουν αποκλειστεί από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα επικεντρωθούν στο πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος ότι επειδή είναι μεγάλες και ιστορικές ομάδες θα ανακάμψουν».

Έπαιξες τον Ολυμπιακό Πειραιώς, σε μια περίοδο που έφερε την ετικέτα του πολυπρωταθλητή Ελλάδας για πολλά χρόνια. Την ίδια ετικέτα έφερε και το ΑΠΟΕΛ μέχρι πέρσι. Μπορεί να την επανακτήσει ή τελείωσε η παντοδυναμία του;

«Έτσι ακριβώς. Το ΑΠΟΕΛ όμως είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη δυνάμη. Δεν έκανε το ιδανικό ξεκίνημα κάτι που πρέπει να περίμεναν και οι ίδιοι. Με κάποιες μεταγραφές και πίστωση χρόνου σίγουρα θα δούμε ένα διαφορετικό ΑΠΟΕΛ στη συνε΄χεια και θα ανεβαίνει. Δεν μπορεί κανείς να ξεγράφει το ΑΠΟΕΛ».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΡΑΛΙΔΗΣ στο BALLA: «Χρειάζονται πίστωση χρόνου οι προπονητές-Απίστευτο το υλικό στις Ακαδημίες»