Μαζί μας σήμερα Κυριακή (14/11) ο παλαίμαχος άσος και νυν τεχνικός ποδοσφαίρου, Γιάννης Ταραλίδης.

Ο «Τάρα» μιλώντας ανάμεσα σε άλλα σχολίασε και τα δεδομένα στην Β’ Κατηγορία και τις αλλαγές προπονητών.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανακοίνωσε τον Νίκο Παναγιώτου η ομάδα του ΑΣΙΛ, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θε΄ση. Μπορεί να πετύχει το θαύμα της παραμονής;

«Είναι ένας έμπειρος προπονητής. Νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο το έργο του. Όμως ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα. Υπάρχει αρκετός χρόνος. Έχει να διανύσει ένα Γολγοθά. Γνωρίζει όμως ο ίδιος καλά την κατηγορία και καλά κάνουν και τον εμπιστεύονται. Δεν πρέπει να τον πνίξουν, πρέπει να τον βοηθήσουν έτσι ώστε να μπορέσει να υπερβάλει αυτόν και με κάποιες αλλαγές τον Γενάρη να πετύχει στο τέλος της σεζόν τον στόχο της παραμονής…».

Τι πήγε λάθος με Σπύρο Μπαξεβάνο στην Ομόνοια Αραδίππου;

«Όταν μια ομάδα την ξεκινάει με ένα προπονητή με το τιμ του από το καλοκαίρι και υπάρχουν προβλήματα στον προγραμματισμό, τότε στην πρώτη στραβή την πληρώνει σχεδόν πάντα ο προπονητής. Δυστυχώς στην Κύπρο και στην Ελλάδα όποιοι δεν μπορούν να διώξουν κάτι άλλο, διώχνουν τον προπονητή. Διώχνουν τον ένα που έχει την ευθύνη. Δεν δίνεται πίστωση χρόνου για να διορθωθούν λάθη και αυτό ούτε και σε εμένα αρέσει….».

Κράτησε τελικά τον Βαλεντίν Ιγνάτοβ η διοίκηση…

«Για εμένα αυτή τη στιγμή είναι ο ιδανικότερος προπονητής για την Ομόνοια Αραδίππου. Είναι χρόνια στην ομάδα. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος. Έχει και αυτός τη δική του ιστορία. Γνωρίζει το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας και την ψυχολογία των παικτών. Βρίσκεται εκεί αρκετό καιρό και καλά έκανε η διοίκηση και τον εμπιστεύτηκε. Όπως είπα και πριν πρέπει όμως να δίνεται πίστωση χρόνου στους προπονητές. Τουλάχιστον ένας χρόνος, ό,τι και να συμβαίνει…».

Γενικά είσαι υπέρ της αλλαγής προπονητών σε αυτή τη φάση της σεζόν; Ποια είναι η ιδανική περίοδος για να αλλάζει προπονητή μια ομάδα;

«Το πιο ιδανικό για εμένα προσωπικά είναι να δίνεται πίστωση χρόνου στους προπονητές και να μην γίνονται αλλαγές κάθε 1-2 αγωνιστικές. Σε όποια κατηγορία και αν παίζεις. Είναι μεγάλο κεφάλαιο αυτό και πιστεύω ότι υπάρχουν διαφορετικές λύσεις από το να φταίει πάντα για τους όλους ο ένας…».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΡΑΛΙΔΗΣ στο BALLA: «Χρειάζονται πίστωση χρόνου οι προπονητές-Απίστευτο το υλικό στις Ακαδημίες»