Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, Λάμπρος Λάμπρου, γνωστός σε όλους από τη θητεία του στην Εθνική ομάδα, στην Ανόρθωση, στη Νέα Σαλαμίνα, τον Εθνικό και τον Ερμή, είναι ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας ΘOI/AEK-Λειβαδειακός Λειβαδιών
«Αυτό που θέλουμε, είναι μέσα από τη χαρά και τη διασκέδαση, να μάθουν τις δεξιότητες του ποδοσφαίρου. Σημαντική είναι και η κοινωνικοποίηση των παιδιών. Ο στόχος μας είναι επίσης μέσα από τη δημιουργία της ακαδημίας, να φέρουμε κοντά τα παιδιά του Δήμου. Είναι ένας αρκετά μεγάλος Δήμος, μια κεντρική περιοχή κοντά στη Λάρνακα», ήταν η πρώτη τοποθέτησή του.
«Η μεθοδολογία», πρόσθεσε για τον τρόπο δουλειάς και το τι απαιτεί η προπόνηση σ’ αυτές τις ηλικίες, «αφορά περισσότερο την τακτική και τις δεξιότητες. Αυτό που θέλουμε είναι να μάθουν να πειθαρχούν, να μπορούν να κατανοούν και να μεταφέρουν διάφορες δεξιότητες του μυαλού τους στο ίδιο το παιχνίδι».
Ο Λάμπρος Λάμπρου, υπεύθυνος ως τεχνικός διευθυντής, για τον καταρτισμό του προγράμματος και του ωραρίου, καθώς και της μεθόδου της προπόνησης σε συνεργασία με τους υπόλοιπους προπονητές, Νικόλα Χριστοδούλου και Βασίλη Τζιακουρή, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που υπάρχει στους πρώτους δύο μήνες… ζωής της ακαδημίας.
«Δυσκολίες υπάρχουν παντού. Μέχρι στιγμής θεωρώ ότι είμαστε σε αρκετά καλό δρόμο. Μέσα σε δύο μήνες κάναμε αρκετά. Ευχαριστούμε και το Δήμο για τη βοήθεια που μας παρέχει. Θα κάνουμε και κάποιες συνεργασίες, όπως για παράδειγμα με παιδοψυχολόγο που θα έρθει να μιλάει με τα παιδιά».

Ανδρέας Βεντούρης