Ο τεχνικός της Λίβερπουλ, παραδέχτηκε τη δυσπιστία του στο τρέχον πολιτικό τοπίο, τονίζοντας πως η εκλογή τόσο του Μπόρις Τζόνσον όσο και του Ντόναλντ Τραμπ, ήταν καταστροφικές για την ανθρωπότητα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών το 2016, ενώ από την πλευρά του ο Μπόρις Τζόνσον ανέλαβε τη θέση του Βρετανού πρωθυπουργού τρία χρόνια αργότερα, καθώς αντικατέστησε την Τερέζα Μέι.
Ο πρώτος αποδείχτηκε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες στην ιστορία του αμερικανικής πολιτικής, ενώ ο χειρισμός του δεύτερου στην κρίση του κορονοϊού έχει επικριθεί ευρέως. Ο Γιούργκεν Κλοπ μιλώντας στο «Mid-Point Podcast», άσκησε έντονη κριτική στους δύο ισχυρούς άνδρες και αναρωτήθηκε πώς κατάφεραν να αποκτήσουν εξαρχής εξουσία στα χέρια τους.
«Πρέπει να πω ότι οι δύο τελευταίες εκλογές, πρώτα με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Μπόρις Τζόνσον, ήταν πραγματικά πραγματικά κακό σημάδι για ολόκληρο τον κόσμο. Ολοι γνώριζαν από πριν πως αυτό δεν θα δουλέψει και όμως το επιτρέψαμε να συμβεί ως κοινωνία. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ο ένας όμως έχει φύγει και ο άλλος εξακολουθεί να δυσκολεύεται. Είναι απίστευτο», ανέφερε αρχικά.
Από τα βέλη του Κλοπ δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος δημιούργησε το «Brexit Party» με κύριο στόχο να πιέσει την κυβέρνηση των συντηρητικών να επιταχύνει τη διαδικασία του Brexit ακόμα και χωρίς συμφωνία, με τον Γερμανό τεχνικό της Λίβερπουλ να ισχυρίζεται ότι άτομα με «κοινή λογική» αγνοούνται στη βρετανική πολιτική σκηνή.
«Γιατί αφήνουμε ανθρώπους όπως ο Φάρατζ και ο Τζόνσον να ηγούνται κάθε είδους ομάδα ανθρώπων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση; Προφανώς άνθρωποι με κοινή λογική δεν χρειάζονται ούτε χρησιμοποιούνται τουλάχιστον εδώ. Οταν προκύπτει οποιοδήποτε πρόβλημα, ξαφνικά εξαφανίζονται όλοι και μετά αναρωτιόμαστε: “Που ήταν αυτός;” Είναι απολύτως τρελό.
Πρέπει να βρούμε ένα σύστημα, με το οποίο θα βάλουμε στις θέσεις ανθρώπους που θα μπορούν να λύσουν τα προβλήματα μας ή να μας βοηθήσουν με την επίλυση των προβλημάτων μας, αυτοί είναι οι καλύτεροι δυνατοί άνθρωποι. Όχι ή πιο αστείοι ή εκείνοι με το πιο παράξενο κούρεμα, χρειάζεσαι τους κατάλληλους ανθρώπους».