Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δώσει τριήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές (θα επιστρέψουν τη Δευτέρα 15/11 στις προπονήσεις) και στο Ρέντη πηγαίνουν μόνο οι τραυματίες διεθνείς (Πιέρ Κούντε, Γκάρι Ροντρίγκες, Μαντί Καμαρά, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ), όπως και οι Χένρι Ονιεκούρου, Ρούμπεν Σεμέδο, αλλά ο ίδιος ήδη ασχολείται με τους αγώνες του Ολυμπιακού με αντιπάλους την ΑΕΚ και την Φενέρμπαχτσε.
Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να κερδίσει το τετραπλό “στοίχημα” που έχει μπροστά του με την επανέναρξη των υποχρεώσεων των ερυθρόλευκων μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.
Πρώτον, στόχος του 51χρονου προπονητή είναι οι δύο νίκες του Ολυμπιακού στο πρώτο κρίσιμο πενθήμερο, εναντίον της ΑΕΚ (21/11) στο ΟΑΚΑ για το Πρωτάθλημα και απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (25/11) στο Καραϊσκάκης για το Europa League. Οι τρεις βαθμοί στο πρώτο παιχνίδι θα επιτρέψουν στην πειραϊκή ομάδα να αυξήσει τη διαφορά της στο +6 από την Ένωση, διατηρώντας παράλληλα τουλάχιστον το +4 από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία της Super League Interwetten. Και οι τρεις βαθμοί στο δεύτερο ματς θα “κλειδώσουν” για τον Ολυμπιακό τη δεύτερη θέση στον όμιλο και την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του Europa League τον Φεβρουάριο.
Στόχος του Πορτογάλου να ανοίξει το rotation
Δεύτερον, σκοπός του Μαρτίνς είναι να ανοίξει το rotation και, ταυτόχρονα, να κερδίσει περισσότερους παίκτες. Ο Πορτογάλος βασίζεται μέχρι σήμερα κυρίως σε 14-15 ποδοσφαιριστές, αλλά τα παιχνίδια είναι πολλά και η σεζόν μεγάλη, οπότε πρέπει να ενεργοποιηθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές. Όπως, για παράδειγμα, ο Μάριος Βρουσάι και ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Αλλά και ο Πιέρ Κούντε, ο οποίος έχει αρκετές συμμετοχές, αλλά όχι τον ικανό χρόνο στα παιχνίδια που παίζει για να δείξει αυτά που θέλει.
Τρίτον, ο ερυθρόλευκος τεχνικός ευελπιστεί να πάρει περισσότερα από κάποιες μεταγραφές και κυρίως από τον Ρόνι Λόπες και τον Μίχαλ Καρμπόβνικ. Ο πρώτος έχει μόλις 190 λεπτά συμμετοχής στο Πρωτάθλημα και στην Ευρώπη και έχει όλο κι όλο μόλις μία ασίστ. Πολύ λίγο για την αξία του και τις προσδοκίες που δημιούργησε ο ερχομός του στην Ελλάδα. Ο δεύτερος ξεκίνησε βασικός τη σεζόν, αλλά γρήγορα έχασε τη θέση του και όχι μόνο αυτό, αλλά βρέθηκε να είναι τρίτη επιλογή πίσω από τον Λαλά και τον Ανδρούτσο. Ο Πολωνός πλάγιος αμυντικός έχει να αγωνιστεί ενάμιση μήνα, από τον εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στις 26 Σεπτεμβρίου.
Και, τέταρτον, ο Μαρτίνς θέλει ο Ολυμπιακός να βγει αλώβητος από τους οκτώ αγώνες που έχει μέσα σε διάστημα ενός μήνα σε Πρωτάθλημα και Ευρώπη μέχρι τα Χριστούγεννα.
Δίνουν οκτώ αγώνες σε 29 ημέρες οι ερυθρόλευκοι
Συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν μέσα σε 29 ημέρες κατά σειρά την ΑΕΚ εκτός (21/11), την Φενέρμπαχτσε εντός (25/11), τον Βόλο εντός (28/11), τον ΟΦΗ εκτός (4/12), την Αντβέρπ εκτός (9/12), τον Άρη εντός (12/12), τον Ατρόμητο εκτός (15/12) και τη Λαμία εντός έδρας (19/12).
Διάστημα, στο οποίο θα κρίνεται η πρωτιά στη βαθμολογία της Super League Interwetten μέχρι την 15η αγωνιστική και, βέβαια, θα έχουν ξεκαθαρίσει όλα για τη θέση που θα πάρει ο Ολυμπιακός στον 4ο όμιλο του Europa League και τη συνέχεια του στην Ευρώπη στις αρχές του 2022.