Μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Σκωτία του Στιβ Κλαρκ απέναντι στην Μολδαβία, με τους Σκωτσέζους να επικρατούν έναντι των γηπεδούχων με 2-0, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Νέιθαν Πάτερσον, και να εξασφαλίζουν την συμμετοχή τους στα play off του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετρώντας 20 βαθμούς σε εννέα αναμετρήσεις.
Αν αναλογιστεί κάποιος βεβαίως πως οι 15 εξ΄ αυτών έχουν προέλθει από τις πέντε τελευταίες τους αναμετρήσεις, τότε αντιλαμβάνεται κανείς πως το επίτευγμα της Σκωτίας, μοιάζει ακόμη μεγαλύτερο!
Η δεύτερη θέση είναι δεδομένη, και η τωρινή ομάδα της Σκωτίας αποτελεί την πρώτη μετά από αυτήν του 1998, που εξασφαλίζει την συμμετοχή της στα play off του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θέτοντας πλέον ως μοναδικό της στόχο το ταξίδι στο… Κατάρ.
Ένα ταξίδι που για να επιτευχθεί, απλώς οι Σκωτσέζοι θα πρέπει να κάνουν ό,τι κατόρθωσαν και πριν από έναν χρόνο, για να πανηγυρίσουν την συμμετοχή τους στο EURO. Να πάρουν την πρόκρισή τους μέσω των επιπλέον παιχνιδιών και να μεταβούν στο Κατάρ, προκειμένου να λάβουν μέρος σε μία δεύτερη, διαδοχική κορυφαία διοργάνωση εθνικών ομάδων!
Σε περίπτωση που το «όνειρο» γίνει πραγματικότητα, ο Στιβ Κλαρκ θα πιστοποιήσει ιδανικά πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή την δουλειά. Πως αλλιώς άλλωστε ορίζεται το νικηφόρο σερί πέντε αναμετρήσεων, τα τέσσερα clean sheet, η συγκομιδή των 20 βαθμών σε όμιλο με την Δανία, και η εξασφάλιση των μπαράζ, ένα ματς πριν από το τέλος των ομίλων;