Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή του στη Μπαρτσελόνα βρίσκεται ο Ντάνι Άλβες, καθώς σύμφωνα σύμφωνα με τη SPORT, ο Τσάβι έδωσε το «πράσινο φως», με τον καταλανικό σύλλογο να έχει ξεκινήσει ήδη τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Βραζιλιάνου.
Αφού ο 41χρονος τεχνικός έδωσε τη συγκατάθεσή του για την επιστροφή πλέον οι δύο πλευρές βρίσκονται στη διαδικασία όπου διαπραγματεύονται τους όρους του συμβολαίου του παίκτη. Αν και ο Τσάβι επιθυμεί ο πρώην συμπαίκτης του να επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα, υπάρχουν ακόμα κάποια θέματα που πρέπει να επιλυθούν μέχρι να επισημοποιηθεί η άφιξή του.
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αφού έλυσε το συμβόλαιό του τον περασμένο Σεπτέμβριο με τη Σάο Πάουλο, βρίσκεται χωρίς σύλλογο και αναζητά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Μάλιστα, ο 38χρονος είχε εκφράσει και ο ίδιος σε συνέντευξή του την επιθυμία του να γυρίσει στους «μπλαουγκράνα».
Ο Άλβες φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε 391 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, καταγράφοντας 21 γκολ, ενώ μοίρασε και 101 ασίστ. Στην εξαετία (2008/16) που έμεινε στο Καμπ Νου πανηγύρισε με τον καταλανικό σύλλογο έξι τίτλους της La Liga, τέσσερα Κύπελλα και ισάριθμα Σούπερ Καπ, κατέκτησε τρία Champions League και ισάριθμα ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.