Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ούνικς Καζάν ανήκει πλέον στο παρελθόν, τα πεπραγμένα όμως του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ αποτελούν ήδη θέμα που έχει «φουντώσει» για τα καλά. Το SDNA ξετυλίγει το «κουβάρι» των όσων συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης (11/11) στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.
Η συζήτηση για το τι θα συμβεί με την εμφάνιση του Χεζόνια στο παρκέ του ΟΑΚΑ είχε «ανάψει» για τα καλά λίγες ώρες πριν το ματς. Θα χειροκροτηθεί; Θα αποδοκιμαστεί; Τελικά συνέβησαν και τα δύο, σε μία αυθόρμητη αντίδραση από τους φίλους του «τριφυλλιού».
Ο Κροάτης φόργουορντ έφτασε στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με την αποστολή της Ούνικς λίγο πριν τις 19:30, με τις κάμερες να είναι «καρφωμένες» πάνω του και τον Χεζόνια να κατευθύνεται με εμφανές τρακαρισμένο βλέμμα στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων του ΟΑΚΑ για πρώτη φορά μετά τη θητεία του στην Μπαρτσελόνα.
Η είσοδος στο παρκέ για τα πρώτα αναγνωριστικά σουτάκια – αν μπορεί κάποιος να τα χαρακτηρίσει έτσι για τον «Σούπερ Μάριο» – συνοδεύτηκε μία κίνηση που δεν είναι περίεργη για τον Χεζόνια.
Ο Κροάτης άσος έσκυψε στο κέντρο του γηπέδου και άγγιξε το Τριφύλλι, πριν ακουμπήσει καν την μπάλα ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες της Ούνικς Καζάν έκαναν την ομαδική τους εμφάνιση στο παρκέ του ΟΑΚΑ για το ζέσταμα λίγο πριν τις 20:30 μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες. Ουδείς ωστόσο μπορούσε να καταλάβει αν αυτές είχαν αποδέκτη τον Χεζόνια ή τη ρωσική ομάδα.
Η απάντηση δόθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Το αρχικό συναίσθημα του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ήταν η αποδοκιμασία. Μία μακρόσυρτη και έντονη «γιούχα» ήχησε από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ, πριν στη συνέχεια κάνουν την εμφάνισή τους κάποια εμφανώς λιγότερα χειροκροτήματα.
Με την έναρξη ωστόσο της αναμέτρησης τα όποια χειροκροτήματα εξαλείφθηκαν και κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα ο Χεζόνια οι αποδοκιμασίες ηχούσαν για τα καλά στο ΟΑΚΑ. Η οριστική απάντηση στο ερώτημα της αντίδρασης του κόσμου είχε πλέον δοθεί.
Η Ούνικς Καζάν τελικά επικράτησε του Παναθηναϊκού, με τον Κροάτη όχι μόνο να μην έχει παράπονο από τις αποδοκιμασίες των φίλων του «τριφυλλιού», αλλά να συμφωνεί απόλυτα με την αντίδραση των… αδερφών του, όπως γι ακόμα μία φορά χαρακτήρισε τον κόσμο των «πράσινων».
«Τις άξιζα. Τους καταλαβαίνω. Δεν συγχωρώ ούτε τον εαυτό μου. Γιατί αυτή η ομάδα είναι πάνω από όλους. Εμπιστεύτηκα πολύ κάποιους ανθρώπους και είμαι απογοητευμένος. Τους αγαπώ πολύ. Είναι στο μυαλό μου τόσο καιρό. Φώναζαν το όνομά μου στο αεροδρόμιο. Θα τους αγαπώ για πάντα, είναι η ομάδα μου. Φυσικά και τους συγχωρώ, έτσι είναι αν παίζεις εδώ ως αντίπαλος», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ακόμα ένα επεισόδιο στη σχέση αγάπης του κόσμου του Παναθηναϊκού με τον Χεζόνια γράφτηκε. Είναι όμως δεδομένο πως δεν θα είναι το τελευταίο. Όπως άλλωστε και ο ίδιος δήλωσε: «Θέλω να γυρίσω».