Τα ρέστα της παίζει η Εθνική Ελλάδας, η οποία υποδέχεται την Ισπανία στο ΟΑΚΑ, για να ελπίζει σε κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.
Τον πρώτο από τους δύο «τελικούς» στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ δίνει απόψε η Εθνική Ελλάδας, η οποία υποδέχεται την Ισπανία στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική (21:45).
Η «γαλανόλευκη» θέλει τη νίκη με την οποία θα συνεχίσει να ελπίζει στην κατάκτηση της δεύτερης του 2ου ομίλου που οδηγεί στα μπαράζ του Μουντιάλ.
Αυτό το γνωρίζουν άπαντες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που έχει η ομάδα του, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αποψινή αναμέτρηση στη συνέντευξη Τύπου.

Οι συνθέσεις
Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του ομοσπονδιακού τεχνικού, όλα δείχνουν ότι θα παρατάξει την Εθνική με 3-4-1-2. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα υπερασπιστεί την εστία της Ελλάδας.
Τριάδα στο κέντρο της άμυνας οι: Τσιμίκας αριστερό στόπερ, Τζαβέλλας και Γούτας ή Μήτογλου σε ρόλο δεξιού στόπερ. Ο κεντρικός αμυντικός της Σίβασπορ φαίνεται να έχει προβάδισμα για να ξεκινήσει στο ματς.
Δημήτρης Γιαννούλης και Θανάσης Ανδρούτσος θα είναι οι φουλ μπακ αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα, με τους Μανώλη Σιώπη και Ανδρέα Μπουχαλάκη στον άξονα της μεσαίας γραμμής.
Ο Πέτρος Μάνταλος, που θα καλύψει το κενό του Τάσου Μπακασέτα θα έχει το ρόλο του επιτελικού μέσου, ενώ ο Μασούρας και ο Παυλίδης θα κινούνται στην επίθεση.
Από την πλευρά τους, οι Ισπανοί θα ξεκινήσουν με τους Σιμόν, Καρβαχάλ, Λαπόρτ, Πάου Τόρες, Τζόρντι Άλμπα, Κόκε, Μπούσκετς, Γκάβι, Σαράμπια, Φορνάλς και Μοράτα.

Διαιτητές
Τον 40χρονο Πολωνό διαιτητή, Σιμόν Μαρτσίνιακ, όρισε η UEFA να διευθύνει την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ισπανία. Αυτό είναι το δεύτερο παιχνίδι της «γαλανόλευκης» που σφυρίζει στην τρέχουσα προκριματική φάση, μετά την ισοπαλία με τη Γεωργία στην Τούμπα.
Βοηθοί του θα είναι οι βοηθοί του Πάβελ Σολοκλινσκι και Άνταμ Κούπσικ, τέταρτος θα είναι ο Τόμας Μουσιάλ. Στο VAR ορίστηκε ο επίσης Πολωνός Τόμας Κβιατόφσκι με βοηθό τον Μαρτσίν Μπορκόφσκι.

Τα σενάρια πρόκρισης στον 2ο όμιλο
Η Σουηδία έχει τον πρώτο λόγο με 15 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Ισπανία, που όμως θα την υποδεχτεί στις 14 Νοεμβρίου. Οι δύο πρωτοπόροι στις 11 Νοεμβρίου έχουν επικίνδυνες εξόδους απέναντι σε Γεωργία και Ελλάδα αντίστοιχα. Η ελληνική ομάδα, που είναι στους 9 βαθμούς, χρειάζεται δύο νίκες για να ελπίζει και ταυτόχρονα να μην κερδίσει η Ισπανία τη Σουηδία. Γεωργία και Κόσοβο δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης.
Βαθμολογία: Σουηδία (6 αγώνες, 15 βαθμοί), Ισπανία (6 αγώνες, 13 βαθμοί), Ελλάδα (6η αγώνες, 9 βαθμοί), Γεωργία (6 αγώνες, 4 βαθμοί), Κόσοβο (6 αγώνες, 4 βαθμοί)
Επόμενοι αγώνες: 11 Νοεμβρίου: Ελλάδα-Ισπανία, Γεωργία-Σουηδία και 14 Νοεμβρίου: Ισπανία-Σουηδία, Ελλάδα-Κόσοβο