Είναι χιλιοειπωμένο πως οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο δεν λένε πάντα την αλήθεια, όμως είναι γεγονός ότι τις πλείστες φορές, «δίνουν» την πραγματική εικόνα της οποιασδήποτε ομάδας. Έχοντας καταπιαστεί από την περίπτωση της ΑΕΛ, παρουσιάζουμε παρακάτω τους αριθμούς της στα οκτώ παιχνίδια που έδωσε έως τώρα στο πρωτάθλημα. Τα στατιστικά, τα «συν-πλην» κι όχι μόνο…

ΟΙ ΒΑΘΜΟI
Από τους οκτώ αγώνες που έδωσε νίκησε τους τρεις, έχασε άλλους τρεις, ενώ δύο φορές εξήλθε ισόπαλη. Συγκεκριμένα, νίκησε την Πάφος FC, την ΠΑΕΕΚ και την Ανόρθωση, έχασε από Απόλλων, Άρη και ΑΠΟΕΛ, ενώ εξήλθε ισόπαλη με Ολυμπιακό κι Εθνικό. Πήρε 6 βαθμούς στην έδρα της και 5 μακριά από αυτήν.

ΓΚΟΛ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Πέτυχε 12 τέρματα και δέχθηκε 10.
Μόλις σε ένα ματς διατήρησε το μηδέν παθητικό (στο 4-0 με την Πάφος FC). Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια δέχθηκε γκολ.
Από τα οκτώ παιχνίδια που έδωσε, στα τρία εξ αυτών απέτυχε να σκοράρει. Δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στις τρεις ήττες που δέχθηκε, δηλαδή στα ματς με Απόλλωνα (1-0), Άρη (1-0) και ΑΠΟΕΛ (3-0).
Μοιρασμένα τα γκολ που πέτυχε. Τα μισά στα εντός έδρας παιχνίδια της, τα άλλα μισά εκτός.
Μακριά από την έδρα της δέχεται περισσότερα γκολ και οι αριθμοί αποδεικνύουν το πρόβλημα. Ενώ ως γηπεδούχος δέχθηκε τρία, ως φιλοξενούμενη δέχθηκε επτά…

ΑΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ
Παρακάτω σας παραθέτουμε τα χρονικά διαστήματα (ανά τέταρτο) κατά τα οποία η ΑΕΛ κατάφερε να σκοράρει. Δεν έχει κανένα… νεκρό διάστημα, αφού σε όλα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, με καλύτερο διάστημά της το τελευταίο τέταρτο.
0-15’: 2 γκολ, ποσοστό 16,7%.
15-30’: 2 γκολ, ποσοστό 16,7%.
30-45’: 2 γκολ, ποσοστό 16,7%.
45-60’: 2 γκολ, ποσοστό 16,7%.
60-75’: 1 γκολ, ποσοστό 8,3%.
75-90’: 3 γκολ, ποσοστό 25%.

Ανδρέας Βεντούρης