Μπορεί να μην θεωρείται πλέον βασικός τερματοφύλακας στην Ομόνοια, τουλάχιστον για την τελευταία διετία, όμως ο Κωνσταντίνος Παναγή όποτε χρειάστηκε να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά, ήταν ετοιμοπόλεμος.
Όπως και την περσινή σεζόν, έτσι και φέτος, ο διεθνής τερματοφύλακας καλείται να πάρει θέση στα γκολποστ, δίχως να έχει τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής και μπαίνει κατ’ ευθείαν στα βαθιά. Και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν τερματοφύλακα.
Αυτό που έγινε κόντρα στον Εθνικό, με τον τραυματία Φαμπιάνο και τον Ουζόχο που έμεινε εκτός τελευταία στιγμή, δεν συνέβηκε για πρώτη φορά.
Όπως και πέρσι, που κλήθηκε ο Παναγή να αγωνιστεί σε εκείνους τους τρεις αγώνες με Πάφο, Καρμιώτισσα και Ανόρθωση, τα έφεραν έτσι οι συγκυρίες που τον κατέστησαν βασικό. Τότε, ο Φαμπιάνο είχε τραυματιστεί κόντρα στην Aϊντχόφεν ενώ και ο Κυριακίδης ήταν εκτός δράσης για εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί.
Έτσι ο… κλήρος έπεσε στον 27χρονο πλέον τερματοφύλακα που σε τρεις αγώνες, τους μοναδικούς πέρσι στο πρωτάθλημα, δέχθηκε δύο γκολ, κράτησε μία φορά ανέπαφη την εστία του και η Ομόνοια μέτρησε ισάριθμες νίκες!
Έτσι και φέτος, όταν κλήθηκε να αγωνιστεί, η Ομόνοια πήρε το ζητούμενο, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι βασικός και στο επόμενο παιχνίδι με τον Άρη.

Κύπρος Εγγλέζος