Με χρήση VAR θα διεξαχθούν από εδώ και στο εξής οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος, δηλαδή από την φάση των «16» και έπειτα.
Αυτή την απόφαση πήρε την Τετάρτη (10/11) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, λαμβάνοντας υπόψη τα πολλά και σοβαρά διαιτητικά λάθη που έγιναν έως τώρα στο Κύπελλο.
Η χρήση VAR στο Κύπελλο Ελλάδος δεν προβλέπεται από τη σύμβαση με την εταιρία που χορηγεί και διαχειρίζεται το σύστημα, παρά μόνο στον τελικό ή/και στα ημιτελικά.
Για τον λόγο αυτό, τα έξοδα για αυτή την επιπλέον χρήση του συστήματος, θα βαρύνουν τις ομάδες που μετέχουν πλέον στη διοργάνωση.
Διαφώνησε ο Αγραφιώτης για Κωνσταντινίδη και Φύσσα
Να ανανεώσει τη συνεργασία της μέχρι τον Ιούνιο του 2024 με τους Κώστα Κωνσταντινίδη, τεχνικό διευθυντή Εθνικών Ομάδων και Τάκη Φύσσα, αθλητικό διευθυντή της Εθνικής Ανδρών, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.
Ο μοναδικός από το συμβούλιο που διαφώνησε με αυτή την απόφαση, ήταν ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης.
Η συζήτηση για το νέο οργανόγραμμα
Η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ θα γνωμοδοτήσει για το αν νομιμοποιούνταν να εκπονήσει το νέο οργανόγραμμα ο εκτελεστικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Ιάκωβος Φιλιππούσης και αν απαιτείται και έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Το νέο Καταστατικό της ΕΠΟ που ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση τον Αύγουστο, δεν έχει ακόμη εγκριθεί από το Ειρηνοδικείο, ωστόσο τις ίδιες προβλέψεις για το θέμα περιελάμβανε και το παλιό. Ότι δηλαδή ο εκτελεστικός γραμματέας είναι αρμόδιος για το οργανόγραμμα, ενώ την ίδια πρακτική ακολουθούσαν και όλες οι προηγούμενες διοικήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, το νέο οργανόγραμμα δεν παγώνει και ισχύει κανονικά από την γνωστοποίησή του και έπειτα.
Να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης ήθελε να αποφανθεί για το θέμα νομικός σύμβουλος εκτός ΕΠΟ.