Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Μικέλ Αρτέτα στο SkySports, αναφέρθηκε και στον Αρσέν Βενγκέρ, τον άνθρωπο που τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με την προπονητική, ζητώντας όμως να είναι πιο κοντά στην ομάδα και τους παίκτες.
Η Άρσεναλ διανύει ένα σερί 10 αήττητων αγώνων και σημαντική δουλειά σε αυτό έχει κάνει ο Μικέλ Αρτέτα, έχοντας καταφέρει να φτάσει την ομάδα μέχρι και την 5η θέση παρά το κάκιστο ξεκίνημα στη σεζόν.
Ο Ισπανός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στο SkySports και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον Αρσέν Βενγκέρ που κάθισε στον πάγκο του συλλόγου για 22 χρόνια. Ο Αρτέτα τόνισε πως ο Αλσατός είναι ο λόγος που έγινε προπονητής ενώ του ζήτησε να βρίσκεται πιο κοντά στο σύλλογο καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει τους παίκτες.
«Αν δεν ήταν αυτός δεν θα ήμουν στη θέση που είμαι σήμερα και δεν θα απολάμβανα την καριέρα που είχα. Αυτός είναι η αιτία που έγινα προπονητής. Ήμουν νέος και είχα τις ιδέες μου, αλλά είναι διαφορετικό επίπεδο έμπνευσης σχετικά με το πως προσεγγίζω τα παιχνίδια λόγω του Βενγκέρ.
Ήταν πολύ καλός στο να μπορεί να μεταδώσει τι σημαίνει ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος στους παίκτες και έβαλα διαφορετικά ερωτηματικά σε μένα. Γι’ αυτό άρχισα να μελετάω και να παίρνω τα μαθήματα προπονητικής πιο σοβαρά.
Θα τον ήθελα να είναι πιο συχνά παρών στην ομάδα. Πιστεύω ότι θα άρεσε στους παίκτες, θα επωφελούνταν, θα έπαιρναν έμπνευση από αυτόν και θα ήταν ένα μεγάλο σπρώξιμο για την ομάδα», ήταν τα λόγια του Αρτέτα.