«Δεν περιμέναμε αυτή την εξέλιξη. Κάποια πράγματα δεν βγαίνουν όπως τα θέλαμε και δυστυχώς χάσαμε τους βαθμούς που θέλαμε. Είμαι βέβαιος ότι η ομάδα θα δείξει χαρακτήρα στα επόμενα δύο παιχνίδια. Είχαμε κάποιες προβλέψεις για τα έσοδα από την Ευρώπη όσον αφορά τα αποτελέσματα αλλά δεν ήρθαν όπως τα περιμέναμε. Η διοίκηση όμως έχει πάρει τα μέτρα της», είπε το βράδυ της Τρίτης στην Cablenet o oικονομικός σύμβουλος της Ανόρθωσης, Θεόδωρος Θεοδούλου.
Αναλύοντας όπως την απάντηση, σε σχέση με τις πληροφορίες που έχουμε, στην Ανόρθωση υπολόγιζαν αρκετά πάνω στα παιχνίδια με την Φλόρα. Το κονδύλι που χάθηκε της τάξης των 668.000 ευρώ, ήταν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που θα ενίσχυε τα ταμεία, όχι μόνο σε θέματα διαχείρισης, αλλά και σε θέματα ενίσχυσης του ρόστερ τον προσεχή Ιανουάριο. Αρχικά να αναφέρουμε πως στο πρώτο σκέλος, δηλαδή στο θέμα διαχείρισης, έχει προνοήσει προ πολλού η διοίκηση, αλλά στο δεύτερο σκέλος, ήταν σημαντικό να υπάρχει ένα οικονομικό «μαξιλαράκι» για την ενίσχυση. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως στη βαρωσιώτικη ομάδα δεν θα προχωρήσουν στις διορθωτικές κινήσεις που θέλει ο Τιμούρ Κετσπάγια και με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πιθανώς να εξαντλήσει και τις τέσσερις μεταγραφές που δικαιούται. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί και από το ποιοι ποδοσφαιριστές θα αποχωρήσουν και σε συνάρτηση με το κομμάτι της αποζημίωσης βάση του συμβολαίου που διατηρούν.
Γι’ αυτό και τα εναπομείναντα παιχνίδια στην Ευρώπη είναι σημαντικά. Μπορεί να χάθηκε ένα σημαντικό κονδύλι, θα μπουν όμως στα ταμεία 332.000 ευρώ. Και γιατί όχι, να μην νικήσει στο ΓΣΠ την… αδιάφορη Γάνδη όταν έρθει η ώρα; Σαφώς και το εμπόδιο είναι υψηλό, αλλά μπορεί να εκμεταλλευτεί την περίσταση για να… καλύψει τη «ζημιά» των αγώνων με την ομάδα της Εσθονίας. Και τότε θα μπορεί να δει πιο άνετη, το μεταγραφικό παζάρι την μεταγραφική περίοδο που έρχεται.

Κύπρος Εγγλέζος